יעקב ודסי בלו, בני זוג בני 77, הם שניים מההרוגים בזירת הנפילה בפתח תקווה לפני יומיים. כך הותר היום (שלישי) לפרסום. בנם אופיר ספד להם ברשתות החברתיות: "בצער רב ובהלם מוחלט, אנו מודיעים על הירצחם של אבינו ואימנו האהובים והיקרים, בידי פגיעת טיל ישיר לביתם". הרוגה נוספת בפתח תקווה היא דזי יצחקי בת ה-85.


כתוצאה מהמטח אתמול לפנות בוקר נהרגו סך הכול שמונה בני אדם - בפתח תקווה, חיפה ובני ברק. בנוסף נפצעו 95 אנשים. מתחילת המערכה עם איראן נהרגו 24 אזרחים מפגיעות הטילים ברחבי הארץ.
עוד הותר לפרסום היום כי איגור פרדקין, תושב קריית אתא בן 50, הוא אחד משלושת ההרוגים בנפילת הטילים בבז"ן. הוא הותיר אחריו שלושה ילדים. יעקב פרץ, ראש עיריית קריית אתא, ספד: "ליבי עם משפחת פרדקין בשעה קשה זו של אובדן ושכול. בשמי ובשם תושבי העיר, אני שולח תנחומים מעומק הלב".

ההרוג השלישי בבז"ן הוא אורי לוי, תושב חיפה בן 58, נשוי ואב לשלושה וסב לנכדה. לוי חיתן את אחד מבניו רק לפני כשבועיים. הוא עבד בבז"ן במשך עשרות שנים.

אמש הותר לפרסום כי דני אברהם, נשוי ואב לשניים, בן 59, הוא אחד משלושת ההרוגים מפגיעת הטיל בבתי הזיקוק בחיפה - בז"ן. על פי הערכת גורמי החקירה, השלושה שהו בחדר פנימי שהיה הממוגן ביותר במקום. שלושת ההרוגים הם תושבי חיפה והקריות. כל מתקני בז"ן במפרץ חיפה עצרו את פעילותם לאחר הפגיעה הישירה. על פי החברה, כתוצאה מהפגיעה הישירה נפגעה באופן משמעותי תחנת הכוח האחראית על חלק מייצור הקיטור והחשמל המשמשים את מתקני הקבוצה. זאת, לצד פגיעות נוספות.
מוקדם יותר אתמול, הותרה לפרסום זהות ההרוג בפגיעה הישירה בבני ברק: אברהם כהן, בן 75, תושב העיר. רותי, דיירת הבניין שנפגע בבני ברק, סיפרה לכאן חדשות: "אברהם היה בן אדם טוב, אנחנו מכירים שנים. לא הספקתי להגיע לממ"ד, הבית הרוס לחלוטין".
בפתח תקווה נהרגו במטח, שכלל 40 שיגורים, ארבעה בני אדם. שניים מהם בזמן שהיו בממ"ד. על פי תחקיר פיקוד העורף, הטיל פגע ישירות בקיר שבין שני ממ"דים בבניין. ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, הסביר: "זה אירוע קשה. האנשים היו בממ"ד, אבל הטיל פגע ישירות ונגרם נזק עצום".