הרב שמואל אליהו, ראש בית הדין לפגיעות מיניות, רב העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית, יצא היום (שישי) במכתב לנפגעי חיים רוטר, יו"ר ארגון השומרים, שנעצר על ידי המשטרה בעקבות בחשד לעבירות מין בקטינים, פרשה שנחשפה ב"כאן חדשות". המכתב, הוא תגובה ראשונה של אישיות תורנית בנושא, והגיע בעקבות לחצים שונים שהופעלו על הנפגעים ופניות שהתקבלו בבית הדין על עבירות חמורות שביצע רוטר.
במכתבו הדגיש הרב אליהו כי הנפגעים לא מוגדרים כחוטאים, קרא להם להגיש תלונה במשטרה, הבהיר כי ישנה חובה הלכתית להגיש תלונה כזו, והציע פיתרון לחוששים מהגשת תלונה רשמית. "פנו לבית הדין אנשים שנפגעו בעבר מחיים רוטר", ציין הרב אליהו. "חלקם הגישו נגדו תלונה וחלקם חוששים. הזדעזעתי לשמוע מפיהם על האכזריות הגדולה של חיים רוטר שעשה מעשים אלו במשך שנים רבות. מעשים שהתורה משווה לשפיכות דמים".
"מצווה לטהר ולעצור את הנגע, ובערת הרע מקרבך", הדגיש הרב. "ככל שהעונש שלו יהיה יותר גדול, יתקיים יותר 'וכל ישראל ישמעון ויראון ולא יוסיפו עוד כדבר הרע הזה בקרבך'".
האזינו לעוד יום:
"יש מצווה וחובה למסור את חיים רוטר למשטרה כדי שלא יוכל יותר לפגוע עוד בנערי ישראל", כתב הרב על פי מקור שהביא מהשולחן ערוך. "מבואר בדברי רבותינו שכל מי שבידו להציל ואינו מציל - הרי זה עובר בלאו דאורייתא של ‘לא תעמוד על דם רעך'". הרב סיים והציע פתרון לנפגעים החוששים מהגשת תלונה במשטרה: "מי שחושש מלגשת למשטרה מטעמים שונים יוכל לפנות אלינו לבית הדין המיוחד, נפעל לסייע במענה הלכתי, תמיכה, חיזוק וכל מה שדרוש בכדי למגר מעשים חמורים אלו".
זוהי התגובה הראשונה מאישיות תורנית לפרשת חיים רוטר, כאשר הרב אליהו, שאינו חרדי אך מעורב בענייני פגיעות מיניות במגזר החרדי מדי פעם, בוחר לצאת בעמדה ברורה לחיזוק הנפגעים ולעידוד הגשת תלונות במשטרה.
נזכיר כי בית המשפט השלום בתל אביב החליט להאריך אתמול את מעצרו של חיים רוטר בשישה ימים, עד יום שלישי. נציג המשטרה אמר בבית המשפט שיש כרגע 11 תלונות במשטרה. גורם המעורה בחקירה מסר ל"כאן חדשות" כי ההנחה היא שישנם נפגעים רבים שעוד חוששים להתלונן וכי המשטרה נוקטת בכל צעד אפשרי על מנת להבטיח לפונים ביטחון ומענה.
המכתב המלא:

