פרקליטות המדינה הגישה הבוקר (רביעי) כתב אישום נגד שניים מחבריו של אורי פורטל בן ה-14, שנורה למוות בשוגגבראשון לציון במהלך משחק בנשק. שני הקטינים נאשמים בביצוע עבירות בצוותא של המתה בקלות דעת, נשיאת נשק ותחמושת וירי מנשק חם. יחד עם כתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה להארכת התנאים המגבילים של הנאשמים, בהם מעצר בית מלא, עיכוב יציאה מהארץ ותנאים נוספים.
על פי כתב האישום, שהוגש לאחר הליך שימוע שנערך לשני הנאשמים, נאשם 1- קטין בן 17 ותלמיד כיתה י"א בראשון לציון, לקח ללא רשות או ידיעת הוריו מפתח לכספת בבית והוציא משם אקדח ומחסנית טעונה של אביו.
למחרת, ב-8 ביוני, הגיע לבית הספר עם האקדח והמחסנית הטעונה בתיק, פגש חברים ובהם נאשם 2- קטין בן 14 ותלמיד כיתה ח', ואורי פורטל. הוא נתן להם להחזיק את האקדח והמחסנית, ונאשם 2 הכניס את אחד הכדורים לכיס.
לאחר מכן, הגיעו החברים לאזור החולות בסמוך למרכז יס פלאנט בראשון לציון כדי לבצע ירי באקדח. נאשם 1 הדגים לנאשם 2 כיצד לבצע את הירי ומסר לו את האקדח. נאשם 2 כיוון לעבר מטרות הירי את האקדח וירה כדור אחד. בסמוך לאחר ביצוע הירי, התקרב פורטל לעבר נאשם 2 וביקש את האקדח.
בתגובה לכך, הסתובב נאשם 2 לעבר פורטל, לחץ על ההדק בשוגג וירה לעברו קליע ממרחק קצר, שפגע במרכז חזהו. פורטל נפל לרצפה, שני הנאשמים ניגשו אליו וניסו לבצע בו החייאה, תוך שנאשם 1 דיווח על פציעתו למוקד מד"א, ואילו שני חברים נוספים ברחו מהמקום. כעבור מספר דקות הגיעו למקום כוחות רפואה, פינו את פורטל במצב אנוש לבית החולים, שם נקבע מותו.
