אמו של אוריאל בן ה-27 שנהרג לאחר שתקף אותו נמר בגן החיות התנ"כי ביום שישי, אילנית נורי, התייחסה היום (ראשון) להחלטה להשאיר את הנמר בתצוגה שלו ולא להרדים אותו: "אל תעשו שיימינג לנמר, תעצרו את זה. אנחנו לא רוצים שהנמר ימות. הוא עשה את מה שהוא צריך לעשות בטבע".
אילנית, אימו של אוריאל נורי שנהרג מתקיפת נמר בגן החיות התנ"כי, ל-@YonatanOh: "אנחנו לא יודעים בדיוק מה קרה, גן החיות והמשטרה עדיין לא דיברו איתנו. אבל אני רק מבקשת - אל תעשו שיימינג לנמר. אנחנו לא רוצים שהוא ימות. נמר עושה את מה שהוא צריך לעשות בטבע" pic.twitter.com/N5SdMKjNPP
— כאן חדשות (@kann_news) August 3, 2025
לצד זאת, היא בטוחה שבנה לא היה אחראי לתאונה הקשה שגבתה את חייו: "דבר אחד אני יכולה להגיד - לא הילד שלי היה אשם. כללי הבטיחות, הנוהל, זה היה מספר אחד אצל הבן שלי".
אילנית סיפרה כי המשפחה עדיין לא יודעת איך התרחשה התאונה: "אנחנו לא יודעים בדיוק מה קרה, גן החיות והמשטרה עדיין לא דיברו איתנו. אנחנו ניזונים משמועות והשערות".
אילנית סיפרה שבנה אוריאל חווה ילדות מורכבת: "הוא היה חולה ויטיליגו, החברה מאוד התנכלה לו. היו לו פצעים פיזיים ונפשיים, אבל בכל פעם הוא בחר בחיים".
"כשאוריאל גדל, צה"ל סירב לגייס אותו בגלל המחלה", סיפרה. "הוא החליט לשרת את המדינה בדרך אחרת, והוא עבד שם במשך 8 שנים".
אתמול פורסם במהדורת כאן חדשות כי בגן החיות התנכ"י סבורים כי טעות אנוש גרמה למותו של אוריאל, שהיה ראש מחלקת הטורפים בגן החיות. בעוד מחסום אחד ב"בית הנמרים" היה סגור, המחסום השני היה פתוח ובכך איפשר לנמר לצאת אל החצר הפנימית ושם לתקוף את נורי. המקרה נחקר על ידי המשטרה אבל בגן החיות סבורים כי טעות אנוש גרמה לשער להיות פתוח - בניגוד להוראות.
עוד בנושא
