מפכ"ל המשטרה דני לוי עדכן היום (ראשון): "הפצ"רית ניסתה להתאבד היום במעצר בית, החיים שלה לא ורודים".
המפכ"ל: "הפצ"רית ניסתה להתאבד היום, החיים שלה לא ורודים. היא עשתה עבירה ואנחנו חוקרים ונחקור לעומק" | תיעוד@hadasgrinberg pic.twitter.com/s4FoLVQ7QF
— כאן חדשות (@kann_news) November 9, 2025
הוא הוסיף: "היא עשתה עבירה ואנחנו חוקרים ונחקור לעומק. אם היא עשתה את העבירה, יש לה אשמה על איך נראה הצבא ואיך מתנהלים החיילים. אנחנו שולחים את הילדים שלנו למערכת, צריכים להיות בטוחים שם. בטוחים שאף אחד לא מדליף ולא עושה דברים כאלה".
דבריו של המפכ"ל, לאחר שכוחות הצלה הוזעקו הבוקר לביתה של הפרקליטה הצבאית לשעבר האלופה יפעת תומר ירושלמי על ידי בני משפחתה, לאחר שנטלה כדורי שינה. צוותי מד"א שהגיעו למקום העניקו לה טיפול רפואי כשהיא בהכרה, ופינו אותה לאחר מכן לבית החולים איכילוב בתל אביב. לא נשקפת סכנה לחייה.
לאחר האירוע ביקשה המשטרה מבית המשפט לקבוע רשימה של מפקחים על תנאי מעצר הבית של הפצ"רית לשעבר, וגם בבית החולים בו היא מאושפזת לאורך התקופה שהיא תשהה בו. כמו כן, נקבע כי ייאסר עליה לצאת מהארץ עד סוף שנת 2025 וכי היא תידרש להפקיד את הדרכון שלה. מגבלות אלה הועברו לבית המשפט באישור סנגוריה של תומר ירושלמי.
בצל ההתפתחויות האחרונות, בזמן הקרוב צפויה להתקיים פגישה מיוחדת של מפכ"ל המשטרה דני לוי עם ראש צוות החקירה בועז בלט הממונה על החקירה. השניים ידונו בין היתר בממצאי התיק, ובגיבוש עמדה לקראת הדיון בהמשך השבוע.
ביום שישי האחרון שחרר בית המשפט את הפצ"רית לשעבר לעשרה ימי מעצר בית. השופטים התירו לה לצאת מביתה כפוף להודעה מראש לצורך פגישה עם עורכי דין, בערבות של אחיה. כחלק מתנאי השחרור, נאסר על תומר-ירושלמי ליצור קשר עם שאר המעורבים בפרשה למשך 55 ימים.
במקביל לשחרורה של תומר ירושלמי למעצר בית בשישי, איתרה אזרחית מכשיר טלפון נייד בחוף הצוק בתל אביב. המכשיר אותר באזור בו אותרה האלופה בשבוע שעבר לאחר שנעדרה במשך שעות והתנהלו אחריה חיפושים, בצל מעורבותה בפרשת שדה תימן והדלפת הסרטון. מקור במשטרה אישר לכאן חדשות כי הטלפון שאותר בחוף אכן שייך לתומר ירושלמי.
נועה, האזרחית שמצאה את הנייד בתוך המים בחוף הצוק, סיפרה כי הבחינה בו בקרקעית הים במהלך שחייה, במרחק של כ-200 מטרים מהחוף. לדבריה, היא צללה שני מטרים לקרקעית, הרימה אותו ושחתה בחזרה לחוף. ביציאה מהמים היא לחצה על הכפתור והבחינה בתמונה של הפצ"רית עם עוד בחורה צעירה.
