שורד השבי יוסף חיים אוחנה התראיין היום (שישי) בתוכנית "בחצי היום השישי" עם ליאת רגב, וסיפר על התפילה שחיזקה אותו בזמן שהותו בשבי - שיר הנושא של תוכנית הילדים "פינוקיו". בריאיון התארחה גם המדבבת רעיה אדמוני, שדיבבה את דמויותיהם של פינוקיו ובלה בתוכנית, וביצעה בה את שיר הנושא.
אחרי ששיתף כי שיר הנושא של "פינוקיו" חיזק אותו בעזה, שורד השבי יוסף חיים אוחנה שוחח לראשונה עם המדבבת ומבצעת השיר רעיה אדמוני, שגם חיברה גרסה חדשה עבורו: "הקול שלך הכניס אור גדול בתוך החושך"
— כאן חדשות (@kann_news) December 12, 2025
כאן חדשות ברשת ב'🎙️| #בחציהיוםהשישי@liat_regev pic.twitter.com/26uw6MEEt2
"זה רגע של סגירת מעגל", אמר יוסף חיים בריאיון על חג החנוכה שיחול בשבוע הבא. "כשאני נזכר בחג חנוכה האחרון בשבי, זה בכלל מרגש. היינו מעודכנים על התאריכים, וידענו מתי נר ראשון של חנוכה. בקצה המנהרה הייתה פינה שהיה אפשר להתבודד בה, כל אחד עם עצמו. הלכתי לשם, והחלטתי להזכיר לעצמי שנסים קורים".
בריאיון סיפר אוחנה כי המוזיקה הייתה עבורו עוגן רגשי משמעותי. "כל בוקר, כשרציתי להתחיל את היום בחיוך ולא בכאב, הייתי שר את שיר הפתיחה של 'פינוקיו'", שיתף אוחנה. לדבריו, המילים התמימות של שיר הילדים קיבלו משמעות מצמררת בסיטואציה בה היה נתון. "הייתי שר את זה כמו 'מודה אני'. המילים 'כמה טוב לחיות ולהיות, ילד שאוהב את העולם והעולם אוהב אותו' נגעו בי".
"דווקא במקום שבו אתה עטוף שנאה, הייתי אומר את המילים הללו ומאמין בהן", הוא שיתף. "הייתי אומר לעצמי - 'נכון, כרגע לא מחייכים אלי, אבל העולם אוהב אותי ויש מקום שבו מחכה לי אהבה'".
האזינו לריאיון המלא עם יוסף חיים אוחנה ורעיה אדמוני
בשלב זה ציפתה לאוחנה הפתעה, כאשר רגב העלתה לשידור את רעיה אדמוני, המדבבת המיתולוגית של פינוקיו (וגם של הדמות בלה) ומבצעת שיר הנושא של התוכנית. "הידיעה שמשהו שעשיתי פעם הצליח להגיע לתחתית של התחתית ולעודד מישהו, נגעה לליבי ובכיתי". אוחנה השיב לה ואמר: "הקול שלך היה מתנגן לי בראש כל בוקר. הבאת לי אור במקום ממש חשוך".
בשידור, ביצעה אדמוני גרסה מעודכנת של השיר, שכתבה במיוחד עבור יוסף חיים לאחר שחרורו: "בוקר טוב עולם, מה שלום כולם?// אני כבר לא במנהרות// סוף סוף זרחו לי האורות ודי כבר לצרות// כמה טוב לחיות ולהיות, חופשי כמו כל התושבים// שאותי מסובבים ואוהבים, יוסף חיים". כששמע את המילים החדשות, אמר יוסף חיים: "יש לי עור ברווז, זה עשה לי את הכול".
אוחנה, בן 25, שימש כברמן בפסטיבל נובה. טרם חטיפתו, הוא סייע בפינוי פצועים לחובשים ואמבולנסים. עם חזרתו לישראל, סיפר שעבר בשבי עינויים קשים, הרעבה מכוונת והתעללות פיזית ופסיכולוגית בשבי. במרץ 2025 התקבל אות חיים מתועד ראשון ממנו ומאלקנה בוחבוט.
ב-19 באוקטובר, שישה ימים לאחר שהושב לישראל, שוחרר לשיקום מבית החולים שיבא, עם האחים אריאל ודוד קוניו. בתחילת השבוע שעבר שוחרר משיקום בכפר המכביה ברמת גן, וחזר אל ביתו שבקריית מלאכי.
