נהג פלסטיני ניסה הבוקר (ראשון) לדרוס שוטר בכביש 60 צפונית לרמאללה - ונוטרל. בהמשך התברר כי החשוד מזוהה עם ארגון הטרור חמאס.
תחילת האירוע בדיווח שהתקבל הבוקר במוקד 100 של המשטרה, אודות רכב פלסטיני שנסע במהירות מופרזת ובפראות, תוך שהוא מסכן את משתמשי הדרך בקטע שבין היישוב שילה לצומת המשטרה הבריטית. שוטרי תנועה ממרחב שומרון הוזעקו למקום, איתרו את הרכב והורו לנהג לעצור בצד הדרך.
על פי המשטרה, כאשר השוטר ניגש לעבר הרכב, הוא שמע את הנהג לוחץ על דוושת הגז והבחין בו מושיט יד לעבר המושב שליד הנהג. השוטר, שחש סכנה מיידית לחייו ביצע ירי לעבר הרכב. הנהג, שניסה להימלט, נסע לאחור והתנגש בבטונדה הממוקמת בזירה.
מבדיקה ראשונית שנערכה לאחר הירי, התברר כי החשוד מזוהה עם ארגון חמאס. בנוסף, בגביית עדות מהמודיע דווח על ידו כי החשוד שנהג ברכב עם לוחית הזיהוי הפלסטינית נסע בפרעות תוך סיכון משתמשי הדרך, מעבר בקו לבן רציף וביצע עצירה בסמוך לטרמפיאדה בצומת רחלים.
