פרקליטות מחוז צפון הגישה הבוקר (חמישי) לבית המשפט המחוזי בנצרת כתב אישום נגד אחמד אבו אל ארוב, תושב קאבטיה בן 34, בגין רצח שמשון מרדכי ואביב מאור וביצוע שלושה ניסיונות רצח נוספים בפיגוע משולב שאירע בחודש שעבר.
מחקירת היחידה המרכזית במחוז צפון ושירות הביטחון הכללי עלה כי המחבל חדר לישראל מאזור ירושלים מספר ימים לפני הפיגוע. הוא הועסק בעבודות בנייה ביישוב מסילות על ידי תושב עראבה בן 45, תמורת שכר יומי של כ-700 שקלים.
חדר לישראל כדי לעבוד - ויצא למסע הרג: כתב אישום הוגש נגד המחבל שרצח את שמשון מרדכי ואביב מאור ליד עין חרוד | תיעוד מהפיגוע
— כאן חדשות (@kann_news) January 29, 2026
(אורלי אלקלעי) pic.twitter.com/vuws1zW4eO
על פי ממצאי החקירה, בבוקר הפיגוע גנב המחבל את רכבו של מעסיקו והצטייד בסכין ומברג שלקח מאתר הבנייה. הוא פתח במסע דריסה ודקירה שהחל בבית שאן, שם דרס למוות את שמשון מרדכי בן ה-68 ופצע באורח קל נער בן 16 באירוע דריסה נוסף.
מבית שאן המשיך המחבל לצומת תל יוסף, שם פגע ברכב עומד ויצא ממכוניתו כשהוא חמוש בסכין. הוא דקר למוות את אביב מאור בת ה-18 ששהתה במקום. לאחר מכן המחבל המשיך בנסיעה לעפולה, שם סטה מהכביש ופגע בהולך רגל בן 37, שנפצע באורח בינוני-קשה. אזרח שזיהה את המתרחש חתר למגע וניטרל את המחבל.
בנוסף לכתב האישום נגד המבצע, הוגשו כתבי אישום גם נגד שני אחיו של המחבל ששהו בישראל שלא כחוק, ונגד המעסיק מעראבה בגין העסקת שוהה בלתי חוקי. מהמשטרה נמסר כי היא תפעל בכל האמצעים נגד גורמים המסייעים לשהות בלתי חוקית בשטח המדינה.
