מתפקדי מפלגת העבודה הכריעו - אבי גבאי הוא יו"ר המפלגה הבא. לא רבים האמינו אך גבאי, שמעולם לא כיהן כחבר הכנסת, נבחר הערב (שני) לראשות מפלגת העבודה, לאחר שגבר על עמיר פרץ בסיבוב השני של הפריימריז. גבאי זכה ב-16,080 מקולות הבוחרים, שהם כ-52.4%, ואילו פרץ זכה ב-14,734 קולות - 47.6%.
שעה קלה לאחר פרסום התוצאות, יצא גבאי מביתו שבתל אביב אל גני התערוכה, שם נשא את נאום הניצחון. "לכל מי שהספיד את מפלגת העבודה כאלטרנטיבה לשלטון, לכל מי שחשב שאזרחי ישראל איבדו את התקווה לשינוי, לכל מי שטען שקמפיין חיובי לא מנצח בחירות, לכל אלה – התשובה היא הלילה הזה", אמר המנצח הגדול של הערב. "הלילה הזה הוא חגיגה לדמוקרטיה הישראלית".
יו"ר העבודה הנבחר הבהיר, כי המסע מבחינתו רק מתחיל, כשהמטרה היא להחליף את שלטונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "הדרך שלנו מובילה לשלטון חדש בישראל", אמר גבאי, כשברקע הקריאות של תומכיו שצעקו "מהפך, מהפך", והוסיף: "אנחנו פותחים את הקמפיין מחר בבוקר"
גבאי פנה מהבמה אל יו"ר העבודה היוצא, יצחק (בוז'י) הרצוג, שהפסיד כבר בסיבוב הראשון, וקרא לו להמשיך בתפקיד יו"ר האופוזיציה, מכיוון שגבאי עצמו לא יכול לשמש בתפקיד כי אינו חבר כנסת. לאחר מכן פנה גם למפסיד של הערב, עמיר פרץ, ואמר: "אני זקוק לך לצדי. אני זקוק לניסיונך ולחוכמתך. אני קורא לך ולשאר המועמדים – בואו. המדינה והמפלגה זקוקה לנו, כי רק ביחד ננצח".
לקראת סיום הנאום, תקף גבאי באופן אישי את נתניהו. "אנחנו רוצים מנהיגות שמבינה, שבן דוד שלך שמנהל בשבילך משא ומתן קואליציוני - לא יכול לייצג חברת צוללות".
פרץ: "רואה בך שותף מרכזי למשימה - החלפת שלטון נתניהו"
המפסיד, ח"כ עמיר פרץ, התקשר לגבאי ובירך אותו על הניצחון. "אני רואה בך שותף מרכזי למשימה - החלפת שלטון נתניהו", אמר פרץ בשיחה בין השניים. בהמשך יצא חבר הכנסת הוותיק אל כלי התקשורת והצהיר כי יהיה נאמן לגבאי: "אני וחבריי נעמוד לרשותו לסייע במסע להחלפת נתניהו שנקווה שאכן יהפוך למציאות".
בהתייחסות לקמפיין לתוצאות הבחירות, אמר פרץ: "מי שלא יודע להפסיד לעולם לא ינצח ולכן אנו מקבלים את התוצאה. המפלגה היא דמוקרטית, הדבר החשוב בדמוקרטיה הוא לקבל את ההכרעות".
פרץ, שכיהן בעבר כיו"ר העבודה, סיפר על התרשמותו מקמפיין הבחירות: "היה פה באמת מסע מדהים. אלפי אנשים - צעירים, מבוגרים, מאמינים – נסחפו למסע הזה. אני רוצה להודות לכל הפעילים. המאבק הזה בעיקר חידד את ההבדלים בינינו לשלטון הליכוד, ברוב העימותים שהיו אין ספק שהדבר היחיד שכל אחד ניסה להדגיש זה להציג אלטרנטיבה לשלטון בישראל".
לשאלה אם הוא מוכן להתחייב שלא יהיו פרישות או פיצולים מהמפלגה, השיב פרץ כי "אנחנו מכבדים את הדמוקרטיה. אני מקווה שגם עם ישראל יבין שמפלגות דמוקרטיות עדיפות על אחרות. לכן אנחנו כולנו מתכוונים להתגייס להחלפת השלטון בישראל. התוצאה היא מכובדת לכל הצדדים".
מעולם לא כיהן כחבר הכנסת
אבי גבאי נולד בירושלים ב-1967, בן למשפחה עם שמונה ילדים. בצה"ל שירת ביחידת 8200 והשתחרר בדרגת רב-סרן. ב-1995, אחרי לימודי כלכלה ומנהל עסקים השתלב באגף התקציבים באוצר. ב-2003 מונה למנכ"ל בזק בינלאומי, וכעבור ארבע שנים למנכ"ל בזק. ב-2014 גבאי הצטרף לכולנו, מפלגתו החדשה אז של משה כחלון, וב-2015 מונה לשר להגנת הסביבה, על אף שלא כיהן כחבר הכנסת. הוא התפטר מהממשלה ב-2016 על רקע התנגדותו למתווה הגז ובגלל כניסתו של אביגדור ליברמן למשרד הביטחון. לאחר מכן הוא הצטרף אל מפלגת העבודה, והערב נבחר לעמוד בראשה.
מאחר וגבאי לא מכהן כחבר הכנסת, הוא אינו יכול לעמוד בראש האופוזיציה, אך עליו לבחור מי יישא בתפקיד עד הבחירות הבאות לכנסת. לאחר הסיבוב הראשון בפריימריז למפלגת העבודה שנערך בשבוע שעבר, אמר גבאי כי ישמח אם יצחק הרצוג ימשיך לכהן כראש האופוזיציה וחזר על דבריו גם בנאום הניצחון שנשא הלילה.
אחוז הצבעה גבוה
אחוז ההצבעה בקלפיות שנסגרו ב-21:00, עמד על 59%, בדומה לסיבוב הראשון בשבוע שעבר, שבו התמודדו גם יו"ר העבודה היוצא הרצוג, אראל מרגלית, עמר בר-לב ושני מתמודדים נוספים. בסך הכל הצביעו בבחירות הערב כ-30,916 חברי מפלגה. אחוז ההצבעה שנרשם הערב, גבוה יותר מהפריימריז הקודמים, בהם זכה הרצוג. אז רק 53% מהמתפקדים מימשו את זכות ההצבעה.