טיסת "פליי דובאי" 1073 שלשום לנתב"ג הסתיימה ללא הרוגים. אבל אנחנו חייבים להתייחס לאירוע כמגה פיגוע עם לפחות 170 הרוגים. פיגוע סטייל "11 בספטמבר" ומטוס שנחטף והתרסק עם עשרות נוסעים במגדלי עזריאלי בתל אביב.
מבלי לגרוע אף לו במעט מהגיבורים במטוס: הקפטן ההודי סמית מאצ'האר, והנוסעים האמיצים יניב חיון, צביקה וטלי מנס, אסף רגו'אן וד"ר שוטה מוסייב - שגילו תושייה והשתלטו על המטוס שהחל לצלול לקרקע בשמי סעודיה.
המחדל הביטחוני בלתי נתפס: איך טייס עומאני, עם השקפת עולם ג'יהאדיסטית קיצונית, מצליח לעלות כטייס משנה בדרך לישראל? מסתבר שהטייס כבר עשה את הטיסה הזאת בעבר.
נכון, רשויות החקירה באיחוד האמירויות חוקרות, אבל בישראל: מנגנוני האבטחה כשלו כישלון חרוץ. זה כישלון מהדהד, אפשר גם לקרוא לזה מחדל. איך ראש הממשלה נתניהו עדיין לא הודיע על הקמת ועדת חקירה מיידית? הכי פוטוגני זה כמובן להצטלם עם הגיבורים.
היום התברר שטייס המשנה המאם אל-המאמי, בן 29, פוטר בשנה שעברה מעבודתו בחברת התעופה הלאומית של עומאן, "עומאן אייר", בשל דעותיו הקיצוניות. טייס המשנה, שניסה לרסק את מטוס הבואינג 737, נולד באיחוד האמירויות לאב עומאני ואם סורית.
הוא עבד בחברת התעופה של עומאן שבע שנים עד שפוטר בשנת 2025 בשל דעות קיצוניות והקצנה דתית. בינואר 2026 הצטרף כטייס משנה לחברת "פליי דובאי". ומתברר שזו לא היתה טיסתו הראשונה לישראל - בניגוד להסכמים בין ירושלים לאבו דאבי שקבעו כי רק אנשי צוות ממדינות שמקיימות יחסים עם ישראל יורשו לאייש את מטוסי חברות התעופה מהאמירויות.
בסרטון שפורסם תחת שמו נראים מטוסים של "אל על" ו"ארקיע" בדובאי, בסרטון שמסתיים בתמונתו של איימן א-זוואהירי, שעמד בראש אל-קאעידה לאחר מותו של אוסאמה בן-לאדן. היו גם תמונות של מחבל שביצע באפגניסטן פיגוע התאבדות נגד קבלנים אמריקנים מה- CIA בשנת 2009.
טייס המשנה העלה עוד פוסטים שהיו אמורים להדליק נורות אזהרה בוהקות וגם מיזוגניות נגד נשים. לא ברור איך הוא הפך לטייס איירליין ועוד על טיסה לאחת המדינות עם סידורי הביטחון הנוקשים ביותר בעולם ובטח שבמזרח התיכון.
אנחנו חייבים להתייחס לניסיון חטיפת המטוס כאילו הוא נחטף ורוסק עם הנוסעים, תג מחיר בלתי נתפס של לפחות 170 הרוגים. תתארו לכם מה היה קורה אם דלת הקוקפיט לא היתה נפתחת והוא היה מתרסק על מגדלי עזריאלי בתל אביב?
בכל מדינה נורמלית, ראש הממשלה כבר היה מודיע על הקמת ועדת חקירה דחופה, ועדה ממלכתית, שתבחן את כל האחראים וגם תסיק מסקנות: משרת התחבורה מירי רגב, דרך מנהלי רשות שדות התעופה, המוסד, השב"כ והמל"ל. הרבה יותר פוטוגני לשמוח עם הגיבורים כפי שראינו בהודעות לשכת ראש הממשלה ונשיא המדינה. אסור לנו לקבל את המחדל הזה שמצטרף למחדל הגדול ביותר בתולדות המדינה ב-7 באוקטובר, שגם אותו ראש הממשלה רוצה לחקור בתנאים שלו.
אנחנו חייבים להתייחס לטיסת "פליי דובאי" כמגה פיגוע עם לפחות 170 הרוגים - "11 בספטמבר" - שלוש שנים אחרי טבח 7 באוקטובר.
