לחיות בעתיד של ישראל: המנגנון של עליזה בלוך

לחיות בעתיד של ישראל: המנגנון של עליזה בלוך
היא צריכה 4 כיתות חדשות כל שבוע, בונה מקווה לצד קן לצופים ורודפת אחרי שרים ופקידים - ראש עיריית בית שמש משרטטת תוכנית לחיים משותפים בין חרדים וחילונים | צפו בפרק ה-3 של "המנגנון"
מחבר המנגנון עם שאול אמסטרדמסקי מחבר המנגנון עם שאול אמסטרדמסקי
המנגנון של עליזה בלוך
צילום: המנגנון של עליזה בלוך

"מי שרוצה מקום משעמם יכול ללכת לגבעתיים", כך מתארת ראש עיריית בית שמש ד"ר עליזה בלוך את העיר שלה. היא נדרשת לבנות ארבע כיתות חדשות בכל שבוע כדי לעמוד בקצב הגידול של האוכלוסייה בעירה. אבל למרות הגידול, היא לא מוכנה לרדת ברמת החיים של תושביה וברמת השירות שהעירייה מספקת. איך זה יקרה? על ידי הבאת כמו גדולה של אוכלוסייה חדשה לעיר - כזו שמשלמת ארנונה ולעתים חוששת מציביון חרדי.

בלוך הסבירה: "מדובר בעיר עם קצב הגידול הגדול בישראל. בבית שמש יש את כל סוגי האוכלוסייה, רציתי לבנות מודל ישראלי ליכולת לנהל חיים משותפים. יש גם ציבור קנאי שרוצה להחליט איך אנשים יחיו, והוא חלק מהמשימות שלי. זו מדינת ישראל על סטרואידים". לשאלת החשש של החילונים מהתחרדות, ענתה - "חילוני שלא קונה היום בית בנווה שמיר - עושה טעות".

ראש עיריית בית שמש ציינה כי מי שמחפש שכונה חילונית נטו - בית שמש לא מתאימה לו. "בית שמש מתאימה לאנשים שאוהבים את המגוון", הדגישה. 

בלוך נשאלה על חקיקת חוקים שמאפשרים לשרים שהורשעו לכהן וענתה: "כל האנשים צריכים להיות ישרים, להגיד שאני אוהבת את זה לא יהיה נכון, אבל אנחנו לא יכולים לאהוד דמוקרטיה רק כשהיא נוחה לנו. לא הסכמתי בשלטון הקודם כשאנשים אמרו לי שלא מזמינים לבית שמש שרים שהוחרמו וכנ"ל הפוך. בן אדם נחבר על ידי הרוב". 

ומה יקרה בעתיד? בלוך משדרת אופטימיות: "אין סיבה שלא אזכה בכהונה נוספת, אהיה ראש העירייה הבאה".

הפופולריים