התייחסות ראשונה של ביידן לרפורמה במערכת המשפט
כל הפוליטיקאים משקרים, לצערנו זו עובדה. אבל חבר קונגרס אחד באמריקה, נמצא בליגה משל עצמו. כמעט כל פרט בביוגרפיה או בעברו של ג'ורג' סנטוס הוא בדיה, אז קדימה, שקרן בן שקרן – הגרסה האמריקנית.
נתחיל בקשר היהודי. סנטוס טען שיש לו שורשים יהודיים, ושסבו וסבתו ברחו מאירופה מאימת הנאצים. אבל האמת – הוא קתולי, תמיד היה... ולא רק, שלושה מתוך ארבעת הסבים והסבתות שלו נולדו בברזיל. וזה לא נגמר פה, הוא טען שלמד במכללה יוקרתית בניו יורק, ועבד בשניים מהבנקים המובילים בוול סטריט - אבל גם זה פייק.
החיוך שלו אומר הכל. ג'ורג' סנטוס, צילום: רויטרס
הוא שיקר אפילו על הזוגיות שלו. סנטוס, הומוסקואל מוצהר, טען שמעולם לא היה נשוי, אבל אז התגלה - שבעבר הוא היה נשוי, ועוד לאישה! ויש גם את העבר הפלילי שלו: האיש גייס כספים למען כלב שחלה בסרטן. הכלב לצערנו נפטר וסנטוס ברח עם הכסף.
והגילוי הכי סנסציוני במיוחד לחבר במפלגה הרפובליקנית השמרנית: סנטוס השתתף בעבר בתחרות דראג בברזיל! נראה לכם שהוא לקח אחריות? תחשבו שוב. אבל למזלו של סנטוס, כל השקרים התגלו אחרי שנבחר לקונגרס האמריקני. הוא לא מתכוון להתפטר – יושב חזק על הכסא. ויש לו עוד שנתיים עד הבחירות הבאות.
סנטוס לא לבד בסיפור, הוא אולי הביטוי הכי חריף לתרבות השקר של הפוליטיקאים... השאלה המעניינת היא מה כן יגרום לפוליטיקאי שנתפס בשקר להתפטר, כי כרגע זה נראה כמו בור בלי תחתית.