סוגרים שנה: איך פלישת רוסיה לאוקראינה שינתה את העולם?

איך פלישת רוסיה לאוקראינה שינתה את העולם?
ביום שישי הקרוב נציין שנה לפרוץ המערכה ששינתה את אירופה. פוטין נכנס עמוק לתוך ה"בוץ" האוקראיני, וקייב ממשיכה לעמוד איתנה מול הדוב הרוסי. כמה זמן זה עוד יימשך, מהן המטרות ואיך תיראה אירופה שאחרי המלחמה? | האזינו להסכת
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
פוטין, זלנסקי, שנה למלחמה אוקראינה, רוסיה, אירופה
צילום: רוייטרס

ב-24 בפברואר 2022 רוסיה פלשה לאוקראינה ומאז אירופה במלחמה. מיכל רשף שוחחה עם ד"ר רומן ברונפמן ושמעה ממנו איך המערכה שינתה את אירופה ואת העולם, האם האוקראינים יילחמו עד הסוף ואיך תיראה רוסיה בשנים הבאות?

שנה למלחמה באוקראינה | האזינו להסכת של "עוד יום"

"המלחמה הפכה למלחמת התשה ממושכת. אבל עם הזמן התמונה מתבהרת - אוקראינה עומדת בגבורה גדולה נגד הפלישה הרוסית. המערב מתגייס לאט אבל בטוח לטובתה של אוקראינה", טוען ד"ר רומן ברונפמן. "למרות שבקרמלין מבינים שמבחינה אסטרטגית הם הפסידו בכל הפרמטרים של ניהול המלחמה, הם ממשיכים לגייס אנשים ולשלוח אותם לחזית, והנתונים האחרונים מראים שלפחות 800 חיילים רוסים נהרגים או נפצעים בכל יום בתקופה האחרונה".

"הייתה הפתעה גדולה כשרוסיה פלשה לאוקראינה בכוח צבאי בסדר גודל שלא זכור מאז מלחמת העולם הראשונה", מספר ברונפמן. "אבל ככה גם אוקראינה הצליחה לייצר התנגדות עממית שחוצה את כל המחוזות, על אף השוני ההיסטורי והתרבותי בין המערב למזרח המדינה".

מה המטרות של אוקראינה בשלב הזה של המלחמה? "הסנטימנט מאוד ברור - לחזור לגבולות הריבוניים. מדברים על החזרת כל השטחים, כולל חצי האי קרים", מסביר ברונפמן. "ארצות הברית מכינה חבילת סיוע של 10 מיליארד דולר, שכוללת גם נשק, עזרה הומניטרית והשקעה בתשתיות. האוקראינים מעודדים מהרוח הגבית של אירופה ואמריקה, ועם הרוח הגבית הזו הסנטימנט לא ישתנה". 

הפופולריים