שלשום בשעה 17:46 בצהריים שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', צייץ בטוויטר: "למען הסר ספק בדבריי לא התכוונתי למחוק את הכפר חווארה". וזה קצת משונה כי בריאיון שהוא נתן למתן חודורוב בכנס של דה-מרקר הוא אמר את המילים: "את הכפר חווארה צריך למחוק", ואז הוסיף ואמר: "זו הממשלה שצריכה לעשות את זה ולא פורעי חוק".
אי אפשר אחרי שאתה אומר דבר כזה להוציא איזה ציוץ שאומר, אה, לא התכוונתי. התכוונתי למשהו אחר. אדוני שר האוצר, תפנים, אתה שר האוצר אתה לא יכול לדבר ל"בייס" שלך ולקוות לזכות בכמה נקודות. כי כל העולם מסתכל על מה שאתה אומר. כמו ששר החוץ שלנו לא יכול לצייץ משהו על זה שצריך לגעת בעצמאות בנק ישראל – ואחרי זה להגיד, לא התכוונתי. גם אתה לא יכול להרשות לעצמך את הדבר הזה.
למה הסיפור של חווארה חשוב? משום שכל העולם מסתכל עכשיו על ישראל בזכוכית מגדלת. לא רק האמריקנים וכל מיני גופים בין-לאומיים ובית המשפט הבין-לאומי בהאג ודברים מהסוג הזה. אלא גם משקיעים שמנסים להבין האם להמשיך להשקיע במדינה המשוגעת הזאת במזרח התיכון שירדה מהפסים.
בתחילת השבוע חברת דירוג האשראי פיץ' אומנם לא הורידה את דירוג האשראי וגם השאירה על כנה את תחזית הדירוג שלנו על יציב. אבל הם כן הוציאו לנו הערת אזהרה משמעותית. הם אמרו שם שהרפורמה המשפטית שהממשלה מקדמת עלולה להחליש את המוסדות בישראל ושמדינות אחרות שעשו את זה בעבר חטפו בסופו של דבר הורדת דירוג. הם גם אמרו שזה יוצר סנטימנט שלילי בשווקים. כלומר שהמשקיעים כבר עכשיו מוציאים את הכסף שלהם מישראל או לא משקיעים כסף חדש.
אז אדוני שר האוצר אם אתה רוצה לדבר ל"בייס" שלך כל היום אין בעיה, תהיה חבר כנסת. אם אתה רוצה להיות בעל תפקיד בכיר בשולחן הממשלה, אתה צריך לחשוב על כל מילה שיוצאת לך מהפה. כי זה לא רק מה שאתה מתכוון בלב זה גם מה שאתה אומר.