שלוש שנים בדיוק לפרוץ הקורונה, שלושת מגישי חיות כיס חוזרים לתחזיות הגדולות בשוק העבודה, באקדמיה ובעולם הקולנוע והבידור - כדי להבין מה השתנה, ומי עשה הכל כדי להחזיר את המצב לקדמותו.
האזינו לחיות כיס
אלון אמיצי, ענת קורול גורדון ושאול אמסטרדמסקי יצאו למסע בעקבות ההשפעות של הקורונה, נראה כי בתחום האקדמי, הזום שהיה יד ימינו של כל סטודנט ומרצה, הפך עם סיום המגפה לתוכנה שמעלה אבק, רק 15% מהקורסים נשארו היברידים, ככה זה באוניברסיטת תל אביב. בנוסף, קורסים מוקלטים יכולים להוות איום על פרנסתם של עובדים ללא קביעות.
ואם כבר הוזכרה עבודה, התברר שעובדים מוכנים לוותר על חלק משכרם כדי לעבוד מהבית בחלק מהזמן, בעיקר נשים שמעדיפות לעבוד מהבית, ומאז הקורונה האופציה הזאת - הפכה לאפשרית. עם זאת, בצל המיתון שיש בהיי-טק, למנהלים יש לגיטימציה לדרוש מהעובדים לחזור לעבוד מהמשרד, וזה גם מה שקורה במקומות עבודה רבים.
לסיום, בתחום התרבות ראינו שבזמן המגפה כל מקומות הבילוי היו הראשונים להיסגר ואחרונים להיפתח. בשנת 2020 תעשיית הסרטים האמריקנית הפסידה חמישה מיליארד דולר. הקולנוע לא חזר למסלולו גם מבחינת יוצרי הסרטים וגם מבחינת הצרכנים. ומה לגבי הסטרימינג? היה בשיאו בשנת 2021, מאז - חזר לתלם.