"איך תסתדרי?": היחס המפלה לנשים, קריירה והורות

"איך תשלבי?": היחס המפלה לנשים, קריירה והורות
השאלות שהוטחו השבוע בראשת ממשלת ניו זילנד כשהודיעה על הריונה, לא הופנו מעולם למנהיגים שהפכו לאבות. האפשרות שבן הזוג יהיה שותף מלא בגידול הילד אפילו לא באה בחשבון
מחבר מיכל רשף מחבר מיכל רשף
Getting your Trinity Audio player ready...
ראשת ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן ובעלה
צילום: צילום: אי-פי

"איך תצליח לשלב גם קריירה וגם הורות?". את השאלה הזו אף גבר שמכהן בתפקיד מפתח לא נשאל מעולם, אבל נשים דווקא כן. האחרונה בתור הייתה ג'סינדה ארדרן, ראשת ממשלת ניו זילנד, שהפכה בסוף השבוע למנהיגה השנייה בהיסטוריה שנכנסת להריון תוך כדי כהונתה.

היחס לנשים שמביאות לעולם ילדים בזמן שהן ניצבות בעמדות מפתח תמיד כולל ביקורת שגברים בתפקידים מקבילים פתורים ממנה. כשהן נכנסות להריון, מניחים שתפקידן ייפגע. כשהן מחליטות שלא להביא ילדים, כמו אנגלה מרקל וג'וליה גילארד, טוענים נגדן שהן לא אמפתיות מספיק.

ובצד השני? ראש ממשלת ניו זילנד לשעבר, ביל אינגליש, היה אב לשישה ילדים. דיוויד קמרון וטוני בלייר הפכו לאבות בזמן כהונתם. גם פייר טרודו, ראש ממשלת קנדה, הפך לאב לשלושה בזמן שהיה בתפקיד, וכשהתגרש מאשתו אפילו הוגדר אב יחידני. הם עדיין המשיכו לענות כרגיל על שאלות בנושא המדיניות הכלכלית שלהם ויחסי החוץ, ולא איך יתפקדו בלי שעות שינה. ככה זה כשרק 6% ממנהיגי העולם הן מנהיגות.

הפופולריים