השעון הראה שהדקה היא 28 ועל לוח התוצאות התחלף המספר 2 ב-3. שלושה חבר'ה שראו מה שקורה על כר הדשא הגיעו למסקנה ברורה – שלוש הקבוצות הגדולות פשוט מעל הליגה. כל אחת דורסת בזמנה. הפועל תל אביב לא כזאת גרועה, אבל הפועל באר שבע כזאת חזקה.
ליגת העל העונה התחלקה לשתיים. שלוש הגדולות וכל השאר, ביניהן יש את הפועל ירושלים, שבזכות תחילת עונה מצוינת, שומרת על רווח משתי הליגות הנפרדות.

מכבי חיפה, הפועל באר שבע ומכבי תל אביב הבקיעו עד כה העונה 119 שערים ב-17 המחזורים שהתקיימו, שאר הליגה 207. שלוש הגדולות ספגו רק 36 שערים, השאר? 290. מתוך 14 קבוצות הליגה – עשר במאזן שערים שלילי.
הפועל באר שבע ניצחה העונה 12 משחקים, שבעה מהם מעל גול, מכבי חיפה ניצחה 15 ועשרה מתוכם מעל גול ומכבי תל אביב אומנם ניצחה רק 12 משחקים כמו באר שבע, אבל עשרה מתוכם מעל גול אחד ושמונה מהם אף מעל שלושה שערים לפחות.
הפער בין המקום השלישי, שבו נמצאת הפועל באר שבע, להפועל ירושלים שברביעי הוא 11 נקודות. הפער בין הפועל ירושלים למקום האחרון בליגה, מקום 14 הוא 12 נקודות, והפער בין המקום החמישי למקום האחרון בליגה הוא חמש נקודות בלבד.
קבוצות הליגה כבר הבינו העונה, כל תוצאה אפשרית, חוץ מהמשחקים נגד שלוש הגדולות.