לקראת הרכבת הממשלה: כמה זה יעלה לנו?

לקראת הרכבת הממשלה: כמה זה יעלה לנו?
הממשלה החדשה צפויה לשבור שיא במספר השרים ולייצר משרדים חדשים. מה המשמעות של ההגדלה לכיס שלנו, ולמה אי אפשר באמת לדעת?
מחבר ליאל קייזר מחבר ליאל קייזר
Getting your Trinity Audio player ready...
מליאת הכנסת
צילום: צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

בכל פעם שכמה ממשלה בשנים האחרונות אומרים את זה, ואיכשהו גם הפעם הממשלה שבדרך כנראה תתעלה על קודמותיה ותהיה גדולה ומנופחת מהן. כמו שהולך ומתחוור מההסכמים הקואליציוניים שעוד לא נסגרו – יהיו בה לפחות 30 שרים, כנראה יותר, ועוד כמה וכמה סגני שרים. על כל זה אנחנו כמובן נצטרך לשלם.

העלות של שר עם משרד היא בין כ-9 ל-14 מיליון שקל בשנה תלוי בסידורי האבטחה. העלות של שר בלי תיק בערך 7 וחצי מיליון וסגן שר עוד כשלושה מיליון, בשנה כל שנה.


זה לא נגמר שם – לזה תוסיפו את הפיצולים הפירוקים, השינויים וההמצאות של משרדים חדשים. לפי הדיווחים האחרונים הממשלה הנכנסת תכלול כמה כאלה – משרד הפריפריה והשכונות שיפוצל מהנגב והגליל, משרד התרבות שיפוצל מהספורט, המורשת, וזאת עדיין רק רשימה חלקית.

כל אחד מהמשרדים החדשים האלה ידרוש מנכ"ל בעלות של סביב ה-3 מיליון שקל בשנה ומבנה. בנוסף לעובדי מטה ומנהלה, וכל זה עולה לא מעט כסף. וגם המחיר הזה הוא לא המחיר האמיתי.

כי העלות האמיתית שקשה לאמוד במספרים היא עלות השיבוש של השירותים שכולנו מקבלים. כי איך אפשר לצפות לקבל שירות נורמלי כשלוקחים ומפרקים ומפצלים ומייצרים עוד ועוד בירוקרטיה שמקשה על האזרח להתנהל מול הממשלה.

מבקר המדינה פרסם דוח שלם שהסביר איך הפיצול הזה בין המשרד לעניינים אסטרטגיים למשרד התפוצות ולשלל גופים אחרים היקריס לגמרי את שירות החוץ הישראלי, ואותו הדבר בדיוק עלול לקרות גם בתחומים אחרים.

הפופולריים