תגידו, ראיתם פעם הפגנה עם שלטים ריקים? כאלה שלא כתוב עליהם כלום? זה מה שקורה עכשיו בסין, ש-33 שנים לא ראתה תמונות כאלה: המוני אזרחים שיוצאים אל הרחובות קוראים לממשלה להתפטר ודורשים דבר אחד - חופש. ההפגנות האלה הגיעו כי לציבור נמאס מהחיים תחת מדיניות אפס קורונה. כן, כן בשביל הסינים השנה היא עדיין 2020 - הם מטילים סגרים על ערים, על מיליוני תושבים במשך שבועות ארוכים, הכול בגלל כמה חולי קורונה בודדים. הם גם מקימים מושבות הסגר למבודדים שיכולות להכיל 100 אלף תושבים.
אבל אז הגיע הקש האחרון. בסוף השבוע נהרגו עשרה בני אדם בשריפה שפרצה בבניין מגורים בעיר אורומצ'י שנמצאת תחת סגר. התושבים האשימו את הממשל שהגבלות הקורונה, שאסרו על התושבים לצאת מהבניין, הן שגרמו למותם של העשרה. ואז החלה המחאה. המוני אזרחים הפרו את הנחיות הקורונה הדרקוניות יצאו אל הרחובות, והחזיקו בידיהם דף לבן במחאה על כך שהם לא יכולים להגיד את מה שהם באמת היו רוצים להגיד.
המשטר הסיני הגיב כמו שהוא יודע - מהיר ועצבני. הוא מנסה לדכא את המחאה, מסיר כל אזכור שלה מהרשת ומתקשר לאיים על אזרחים שלא להגיע להפגנות ומי שמגיע נשלח למעצר. ומעל הכול - השלטון אפילו צנזר את שידורי המונדיאל כדי שחס וחלילה האזרחים לא יראו איך כל העולם חוגג בלעדיהם בלי מסכות באצטדיונים מלאים כאילו אין קורונה בעולם.
הממשל בסין מצידו טוען: אין לנו ממש ברירה. מחקר שנערך לאחרונה הראה כי בלי הגבלות אפס קורונה מיליון וחצי סינים היו מתים ובתי החולים היו קורסים מרוב העומס. אתם בטח אומרים לעצמכם: אבל למה הסינים לא מחסנים את כל הציבור וגומרים עם הקורונה? אז תנו לי לגלות לכם סוד: החיסון הסיני הוא חלש מאוד. הסינים לא רוצים לייבא חיסונים מבחוץ - בכל זאת, גאווה לאומית, ולכן האזרחים הסינים לא הולכים להתחסן
אז מה יקרה עכשיו? בפעם האחרונה שהסינים יצאו למחות נגד השלטון, ב-1989, זה נגמר רע מאוד עבור המפגינים - ולכן גם אם הממשל ייתן להם קצת יותר חופש או קצת יותר זכויות בעקבות ההפגנות האלה, למרות שזה צעד קטן, זה יהיה עבורם הישג אדיר.