ארבעה ימים למונדיאל: הצד האפל של המארחת

ארבעה ימים למונדיאל: הצד האפל של המארחת
האמירות הקטארית לא מצטיינת במיוחד בשמירה על זכויות אדם | איתי שיקמן עם כל הפרטים שקטאר לא רוצה שתדעו עליה
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
איתי שיקמן
צילום: כאן חדשות

קטאר 2022 כבר כאן ואנחנו באנו להוריד. אירוע הספורט המרגש בעולם הולך עוד פעם לשמש ככלי הלבנה למדינה שלא ממש מצטיינת בזכויות אדם - וזה בלשון המעטה. זה מונדיאל שנבנה בדם. על פי הנתונים המחרידים, בעשור האחרון נבנו בקטאר שבעה אצטדיונים, מטרו, כבישים, בתי מלון ואפילו נמל תעופה חדש. מי שבנה את כל זה הם 30 אלף עובדים זרים, 6,500 מתוכם מתו במהלך העבודות. חלקם מתו מתנאי חום קיצוני שיש בנסיכות וחלקם מתשישות.

היחס לנשים בקטאר הוא מחפיר. כל אישה בקטאר זקוקה לאפוטרופוס גבר שיאשר כמעט כל דבר בחייה. נשים לא יכולות להתחתן או לטוס לחו"ל בלי לקבל אישור מהגבר האחראי עליהן. הקהילה הגאה היא קבוצת מיעוט שגם היא סובלת. זוג נשים או זוג גברים לא יכולים להתנשק ברחוב ואפילו לא יכולים להחזיק ידיים -  אלא אם הם רוצים להסתכן במעצר. מעבר לכך, קיום יחסי מין גאים יכול להוביל למאסר של לשבע שנים בכלא.

קטאר התחייבה לשמור על כל המבקרים במהלך גביע העולם ולהיות סובלניים יותר לדברים שהם לא רגילים לראות ביום-יום. וכאן המקום לשאול, אם כמו במונדיאל 2018 - בו המארחת רוסיה הולבנה לאחר שסיפחה את חצי האי קרים, והיום היא פולשת למדינות שכנות, מה יקרה בקטאר ביום שאחרי? 

הפופולריים