אני יודע שזה לא קל אבל אם מצליחים להתנתק מחישובי בחירות מספר חמש ומהשאלה האם יהיו 61 מנדטים לצד זה או אחר אז ההחלטה של מפלגת בל״ד, לרוץ באופן עצמאי בבחירות הקרובות ולא כחלק מהרשימה המשותפת היא בשורה טובה לאזרחי ישראל כולם.
"בראייה ארוכת טווח, בלי בל"ד כנסת ישראל טובה יותר - גם לחברה הערבית" | הפרשנות של @RonenManelis ב-#השבוע pic.twitter.com/sRK8S2HKy7
— כאן חדשות (@kann_news) September 16, 2022
בל"ד היא מפלגה קיצונית, פאן ערבית, הכופרת בעובדת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. ראשיה בעבר נחשדו בריגול עבור ארגוני טרור ואף הורשעו במגע עם ״סוכן זר״ על רקע פגישות אסורות עם ראשי ארגוני טרור. אי נוכחות מפלגה בעלת היסטוריה שכזו ודעות שכאלו בפרלמנט הישראלי רק בה יש בשורה טובה לשיח הפוליטי בישראל.
אך זוהי לא הסיבה היחידה, העובדה שבל"ד הובילה קו שנמנע מלקחת חלק בשיח הקואלציוני הישראלי (המלצה על מועמד לראשות ממשלה, תמיכה בממשלה, תמיכה חיצונית) למעשה יצרה מצב שמצביעי הרשימה המשותפת כולם, גם אלו שרוצים להיות חלק ממדינת ישראל, לא זוכים לכך כי נציגיהם נמנעים מלקחת חלק ברשות המבצעת של מדינת ישראל.
הריצה הנפרדת של בל"ד והרשימה המשותפת מגדילה את האפשרויות של הבוחר שרוצה בכך להיות חלק מקואלציה עתידית, לקדם את המענה לצרכים שלו ושל החברה הערבית כולה. למעשה, לצד המפלגות הציוניות שהוא יכול להצביע להן כתמיד הוא יכול להצביע לפחות לשתי מפלגות ערביות שלא רק שאינן פוסלות תמיכה חיצונית בקואליציה, אלא אפילו רואות בכך כלי לקידום הצרכים של החברה, אותה הן מייצגים.
בראיה אסטרטגית (שכמובן תהייה תלויה בשיעורי ההצבעה ותוצאות האמת) יכולה להיות בפיצול הזה אפילו אמירה משמעותית בהרבה, שרובה של החברה הערבית בישראל בוחרת לחיות כאן ביחד ולהיות חלק מעשי ממדינת ישראל.
גורמים ברשימה המשותפת: אם לפיד ייענה לדרישותינו - עודה וטיבי ימליצו עליו@SuleimanMas1 #השבוע pic.twitter.com/1Y3SuUT1jv
— כאן חדשות (@kann_news) September 16, 2022