לקבל ביס מוועדת חקירה

לקבל ביס מוועדת חקירה
בעקבות מכתבי האזהרה של ועדת החקירה בעניין אסון מירון, תמר אלמוג, משה שטיינמץ וד"ר עמיר פוקס מהמכון הישראלי לדמוקרטיה דנו במשמעות של ההמלצות של ועדות החקירה – האם הן מביאות לשינוי, מה קרה בעקבות הדוחות של ועדות קודמות ומה שונה היום? | האזינו
מחבר עוד יום עם תמר אלמוג מחבר עוד יום עם תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
עוד יום – ועדת חקירה מירון
צילום:

ועדת החקירה הממלכתית של האסון במירון שלחה שלשום (שלישי) שורה של מכתבי אזהרה, בהם גם לראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו. בעקבות אותה ועדה שנמצאת בימים אלה בכותרות, נשאלת בין השאר השאלה - מה המשמעות של אותן אזהרות ובהמשך של ההמלצות של אותן ועדות? האם הן באמת מביאות לשינוי?

הפעם בהסכת "עוד יום", תמר אלמוג, משה שטיינמץ וד"ר עמיר פוקס מהמכון הישראלי לדמוקרטיה ייזכרו בוועדות קודמות, ויבדקו מה קרה בעקבות ההמלצות שלהן. 

לקבל ביס מוועדת חקירה | האזינו לפרק בהסכת "עוד יום"

ספטמבר 1982. מבצע שלום הגליל, לימים מלחמת לבנון הראשונה. הפלנגות הנוצריות נכנסות למחנות הפליטים סברה ושתילה בלבנון ומבצעות טבח אכזרי בתושביהם. בישראל לחץ ציבורי ששיאו הפגנה של כ 400 אלף איש מביא להקמת ועדת חקירה ממלכתית. הוועדה הזו, ועדת כהן, עושה צעד מול הדרג המדיני, הפוליטי שלא היה עד אז ולא מאז - ממליצה להדיח מיידית מתפקידו את שר הבטחון, אריאל שרון.

תשע שנים קודם. השבר הגדול של מלחמת יום הכיפורים והלחץ הציבורי מביא להקמת ועדת חקירה ממלכתית. ועדת אגרנט מנקה מאחריות ישירה את הדרג המדיני, מהלך שיעורר הרבה ביקורת. הדרג המבצעי ובראשו הרמטכ"ל חוטף כבר בדוח הביניים. הרמטכ"ל דוד אלעזר מתפטר ושנים ספורות אחר כך נפטר בגיל צעיר. יש האומרים משברון לב. בספטמבר 2003, ועדת אור שהוקמה אחרי אירועי אוקטובר 2000, ממליצה שהשר לבטחון פנים והמפכ"ל לא יכהנו עוד בתפקידים בכירים בתחום. 

הפופולריים