מועדון הלבבות השבורים: הצרות של הורוביץ

מועדון הלבבות השבורים: הצרות של הורוביץ
הסקרים האחרונים מורידים את מרצ לסף אחוז החסימה, בתוך הסיעה מאוכזבים ממנו על השיריון של רינאווי-זועבי והשר פריג' הודיע על פרישה לא לפני שקבע: "הורוביץ נכשל" - כשמסתכלים על כל העניינים האלה, מורגש שיו"ר המפלגה נמצא בסכנת הדחה מתפקידו • מי החלופות ואיך ינסה השר להבריא את מעמדו?
מחבר יערה שפירא מחבר יערה שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
הורוביץ, עיסאווי פריג', רינאווי-זועבי, זנדברג, יאיר גולן
צילום: דוד כהן, יונתן זינדל, אוליבייה פיטוסי / פלאש 90

בארבע מפלגות שונות יתקיימו פריימריז במסגרת ההכנה למערכת הבחירות הקרובה, אבל רק באחת קיים סיכוי אמיתי להדחה של יושב הראש. מרצ, שלא כמו העבודה, היא בדרך כלל מפלגה סלחנית כלפי העומדים בראשה – אבל לכלל יש יוצאים מן הכלל. על כך תעיד השרה זנדברג, שכיהנה בתפקיד רק קצת יותר משנה.

הסקרים האחרונים מורידים את מרצ לסף אחוז החסימה, כנראה כתוצאה של האכזבה מחלקה של מרצ בפירוק הממשלה. בין חברי המפלגה, האשמה הזאת מופנית כלפי הורוביץ; פעם אחת ששריין את ח"כ ג'ידא רינאווי-זועבי ברשימתו, ופעם שניה – שלא השכיל לכבד אותה, ולוודא תקופתית שהיא מרוצה ושהיא עדיין איתו, כמו שעשו יושבי ראש אחרים במפלגותיהם.

כך, בפרישתו אמש של השר עיסאווי פריג' מהזירה הפוליטית, הדבר החשוב שהיה לו להגיד הוא זה: הורוביץ נכשל, ועליו לפנות את הכיסא. מבין הח"כים הנוכחיים, רק שניים הם מתומכים של יושב-הראש - רוזין וסלאלחה. זו לא עמדת פתיחה טובה לפריימריז.

העניין הוא, שכרגע גם החלופות לא מציתות את הדימיון של אנשי מרצ. כשזהבה גלאון כבר למעשה פסלה את האפשרות של התמודדות מחודשת, האפשרויות המעשיות למחליף מבפנים נותרו יאיר גולן ותמר זנדברג.

> "השמאלנים": המשבר המתמשך שעובר על השמאל הישראלי | סדרת כתבות של יאיר אטינגר

גולן יכריז הבוקר (רביעי) במסיבת עיתונאים על מועמדותו לתפקיד. הוא רצה לקיים את ההכרזה מוקדם ככל האפשר כדי להקדים אחרים, והקמפיין שלו ייצא נגד ה"עסקנות" בתוך מרצ והחלוקה למחנות שמשמרים את עצמם שנים ארוכות (כן כן, יש כאלה). שיטת הבחירות במרצ מאפשרת עדיין לפקוד חברים חדשים בעלי זכות הצבעה בבחירות הקרובות – ובזה יתמקד גולן, במטרה להכניס קהלים חדשים למרצ, שיימנו על תומכיו כמובן.

תמר זנדברג, בינתיים, לא החליטה אם היא בכלל מעוניינת להתמודד. מרבית אנשיו של הורוביץ מעריכים שהיא תוותר, אבל גם אם זו האמת: לא ברור במי תבקש מאנשיה לתמוך. זנדברג, כזכור, מעדיפה להדגיש את האג'נדה המדינית של המפלגה ואת המלחמה ב"כיבוש", ופחות את הנושאים שהורוביץ חורט על דגלו. לתומכיה יש משקל, ואם הוא יצטרף לחיזוק מועמד אחר, אולי עדיף להורוביץ שכבר תתמודד בעצמה.

כנגד כל אלה, הורוביץ ינסה להסביר שהקדנציה החולפת של מרצ הייתה דווקא הישג. הוא ידגיש את המאבק בקורונה, ההקלות בתהליך להפלות וקידום זכויות הלהט"ב, וינסה להשכיח את הניהול הפוליטי המקרטע. זה אומנם לא מרשים ליו"ר מכהן, אבל אחרי הכל, הוא עדיין המועמד המוביל לתפקיד. אם יזכה בו, יצטרך לעבור משכנוע של קבוצת מתפקדים מצומצמת, לשכנוע של ציבור גדול בהרבה ומאוכזב לא פחות – לקראת הבחירות.

הפופולריים