אנחנו ילדי התקופה. התקופה היא פוליטית, אבל התקופה היא לא רק פוליטית - היא גם תקופת בחירות, וגם תקופת מיתון. אחרי ההכרזה הדרמטית של בנט ולפיד, הסקרים, ההתגוששויות הפוליטיות שהיו ואלה שעוד יבואו - באנו לדבר קצת על החיים עצמם. או בעצם לשאול - איך הבחירות האלה ישפיעו על הכיס שלנו?
האזינו לפרק בהסכת עוד יום עם גילי כהן ושאול אמסטרדמסקי
למה בחירות רע לנו מבחינה כלכלית? "זה לא אסון מבחינה כלכלית, אבל זה גם לא טוב. עדיף היה שתהיה ממשלה מתפקדת, לא משנה איזו, העיקר מתפקדת ורצוי לאורך זמן. הממשלה הזו עשתה כמה דברים כלכליים אבל לא מספיק - במיוחד אם אנחנו מביאים בחשבון שאנחנו נאבקים בגל עולה של יוקר מחייה עולמי, לא רק בישראל", אומר שאול.
למה האינפלציה היא הדבר הכי חשוב שקורה כרגע?
כמה הבחירות עולות? "מיליארד וחצי בערך, כולל קמפיינים, ועדת הבחירות ואובדן התוצר של המשק בשל יום השבתון, אבל אחרי שנתיים של קורונה, במיוחד אחרי השנה הראשונה, העלות הישירה מתגמדת לחלוטין מול כל העלויות האחרות".
מה הטעם בהשבתת בתי הספר כשאין ממשלה?
בדיוני הריבית הבאות, יחשבו פעם שלישית אם להעלות או לא? "בנק ישראל נהנה מכוח שקבוע בחוק, והחוק נותן לו להיות עצמאי לחלוטין. ולכן, אני מאוד שמח שבתקופה הזאת יש מבוגר אחראי אחד שהפועלות שלו לא נובעות מלחצים פוליטיים".
העלאת הריבית - והכיס שלנו | עוד יום