החלטה של בית המשפט העליון לאפשר למדינות בארצות הברית לאסור הפלות דרמטית בפני עצמה, אבל כשהיא מגיעה רגע לפני בחירות אמצע הקדנציה בנובמבר היא פצצה שעשויה לשנות את התוצאות. בליל 6 בנובמבר, בעוד כמה חודשים, הרפובליקנים היו אמורים לחגוג. על פי התחזיות הנוכחיות, הם היו אמורים לזכות ברוב מחודש בבית הנבחרים, אולי אפילו להחזיר לחיקם את הרוב בסנאט. כי מה לעשות: בדרך כלל בשנתיים הראשונות של נשיא, האמריקנים מאוכזבים ממנו, והמרוויח הגדול הוא הצד השני. ובמקרה הזה הרפובליקנים.
אבל החלטת בית המשפט העליון יכולה להשפיע דרמטית על התוצאות בשתי דרכים. קודם כל העצמאים האמריקנים, אותם "אינדיפנדטנס" שלא מגדירים את עצמם דמוקרטים או רפובליקנים, ותכננו בתחילה להביע מחאה נגד ביידן. ייתכן שייחשבו מסלול מחדש ויגידו רגע: "נכון שאני מאוכזב מביידן - אבל אני לא דתי. אולי הקול שלי למועמד רפובליקני יסייע להפוך את ההחלטה העקרונית לאסור הפלות, למשהו מעשי בשטח?".
האם ביידן ירוויח מההחלטה? (צילום: אי-פי)
סקר שנערך לאחרונה הראה כי רק 28% מאותם עצמאים מעוניינים לאפשר לאסור הפלות. השאר מתנגדים או לא יודעים, ולכן יש לטענה הזאת לא מעט בסיס. מנגד, היא יכולה לגרום להתלהבות יתר בקרב הרפובליקנים והשמרנים – משהו שכבר נוסה בעבר.
בבחירות לנשיאות ב-2004 לא מעט סקרים הראו כי ג'ורג' בוש הבן אמור להפסיד את הבחירות ולא יכהן קדנציה שנייה. אבל יועצו הבכיר קארל רוב הגה רעיון: ללכת למדינות המפתח, ולהכניס שם משאלי עם על נישואי להט"ב. האירוע הצליח מעל למצופה: הרפובליקנים הגיעו בהמוניהם לקלפיות להצביע נגד, ועל הדרך הצביעו לג'ורג' בוש הבן – מה שזיכה אותו בקדנציה שנייה בבית הלבן. כלומר: נושאים דתיים יכולים להביא את המצביעים הימנים לקלפיות בהמוניהם, ולהשפיע על התוצאות באופן משמעותי.
את התשובה לשאלה כיצד תשפיע החלטת בית המשפט העליון בארצות הברית נגלה בימים ובשבועות הקרובים, בעקבות תחילתה של עונת הפריימריז במדינות השונות למירוצים השונים. אז נדע: האם המועמדים השמרנים קיבלו חיזוק – או שדווקא החשש של רוב האמריקנים (כמעט 70%) מהאפשרות שיאסרו הפלות פעם נוספת, תגרום להם לבחור במי שמתנגד למהלך.