מספר החולים שמצבם קשה בבתי החולים, קובע למעשה את רף ההגבלות מצד הממשלה – ומשפיע גם על השאלה אם להטיל סגר או לא. ביממה האחרונה, חל שינוי בנתונים המרכיבים את המספר הזה. בפעם הראשונה מאז חודש יולי, תחילתו של הגל הרביעי, ישנם יותר חולים קשה שאינם מחוסנים בבתי החולים – מחולים שהתחסנו באופן מלא.
בפעם הראשונה מתחילתו של הגל הרביעי, ישנם יותר חולים קשה שאינם מחוסנים בבתי החולים – מחולים שהתחסנו באופן מלא. @AmichaiStein1 עם המשמעויות#מהאומריםהמספרים#חדשותהערב pic.twitter.com/vK5u0LK4zd
— כאן חדשות (@kann_news) September 5, 2021
כיום מקרב בני השישים ומעלה, מאושפזים בבתי החולים 218 חולים במצב קשה שלא התחסנו כלל ורק 210 מחוסנים באופן מלא במצב קשה. וזאת למרות העובדה שמספר האנשים המחוסנים בישראל גדול באופן ניכר ממספרם של אלה שלא התחסנו.
בקרב המאושפזים במצב קשה, מתחת לגיל 60, הפער גדול עוד יותר. 172 חולים במצב קשה שלא התחסנו כלל ורק 66 מחוסנים חיסון מלא במצב קשה.
אבל לא מדובר רק במספרים מוחלטים: ביחס למאה אלף תושבים, הפער ברור עוד יותר. מעל גיל 60 ישנם 286 לא מחוסנים במצב קשה על כל מאה אלף תושבים לא מחוסנים וכ-16 מחוסנים במצב קשה על כל מאה אלף מחוסנים באופן מלא. במילים אחרות: מאה אלף תושבים לא מחוסנים, יביאו לאותו מספר חולים במצב קשה, כמו שמיליון ושמונה מאות אלף מחוסנים יביאו.
הנתונים האלה מדגישים את הנקודה המרכזית, שמדינת ישראל עוד לא יודעת איך להתמודד איתה: גם כשהגל הזה יהיה מאחורינו, עדיין ישנם מאות אלפי לא מחוסנים שלא ברור איך אפשר יהיה לשכנע אותם להתחסן. ואותה קבוצה עדיין תיצור עומס מסויים בבתי החולים - גם אם מדובר באחוז קטן יחסית באוכלוסייה.