בפעם הראשונה זה 12 שנים מגיע ראש ממשלה ישראלי לביקור מדיני בוושינגטון - וזה לא בנימין נתניהו. ראש הממשלה נפתלי בנט טס, לדבריו, כדי לפתוח דף חדש ביחסי ישראל-ארצות הברית, לאחר הירושה הקשה שקיבל מנתניהו, שוב, לטענתו.
בנט עולה למטוס לוושינגטון, צילום: אבי אוחיון, לע"מ
אבל גם בנט יודע שכמו עם הקורונה, אין לו מקום לטעויות, והוא צריך לחזור לישראל עם בשורות כלשהן בקשר לגרעין האיראני. שליחת כאן חדשות לוושינגטון, הכתבת המדינית גילי כהן, דיווחה כי מוקד הפגישה עם ביידן צפוי להיות האיום האיראני. היום בנט ישוחח גם עם שר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין, על שמירת היתרון היחסי של ישראל באזור.
רה"מ בנט בדרך לוושינגטון: מוקד הפגישה עם ביידן צפוי להיות האיום האיראני. מחר בנט ישוחח גם עם שר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין, על שמירת היתרון היחסי של ישראל באזור@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/WXy8pNxMWd
— כאן חדשות (@kann_news) August 24, 2021
לפני שעלה למטוס, אמר בנט כי מלבד פגישתו עם ביידן, ידון גם עם שר ההגנה ושר החוץ האמריקני: "יש ממשל חדש בארצות הברית וממשלה חדשה בישראל, ואני מביא איתי מירושלים רוח חדשה של שיתוף פעולה, וזו נשענת על קשר מיוחד וארוך שנים בין שתי המדינות".
על הנושאים בהם יעסוק בפגישותיו אמר בנט: "אנחנו נטפל בהרבה חזיתות, בראשן החזית האיראנית, ובמיוחד קפיצת המדרגה בשנתיים-שלוש האחרונות, בתוכנית הגרעין האיראנית. אנחנו נדבר במיוחד על התוכניות לבלימת תוכנית זו. אנחנו גם נטפל במספר פעולות לביצור העליונות הצבאית הישראלית. לצד זה, נעסוק גם בתחומי הכלכלה, ההיי-טק, החדשנות, משבר האקלים שמטריד את כולנו, וכמובן - המאבק בקורונה".
לקראת מלחמה עם איראן? | האזינו לפרק בהסכת "עוד יום"
עוד אמר בנט כי ישתף את ביידן ב"תובנות שאנחנו צוברים במבצע ההתחסנות השלישי" והוסיף: "נדמה לי שכשאני אעלה על המטוס, אני משאיר אחריי ישראל עם ניצני תקווה של התייצבות במאבק נגד זן הדלתא".
לקראת הפגישה, הבהיר אמש גורם מדיני כי לדעת בנט, חזרה להסכם הגרעין, גם אם תסתום חצי חור בעניין ההעשרה, תהיה טעות. לדברי הגורם, התמורה לאיראנים בדמות הסרת הסנקציות תמלא אותם במשאבים שחסרים להם.
איך הופכים ראש מפלגה קטנה למועמד ריאלי לראשות הממשלה? | האזינו להסכת "עוד יום"
הוא הוסיף כי איראן נמצאת בשלהי שנת 2021 בנקודה המתקדמת ביותר מבחינת העשרת האורניום שלה, וזו תהיה הנקודה המרכזית בשיחתו של בנט עם ביידן ביום חמישי.
לוח הזמנים של בנט בוושינגטון - יום רביעי
10:00 - פגישה עם מנכ"ל ונשיאת AIPAC
13:00 - פגישה עם שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן
14:30 - פגישה עם שר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין
18:00- פגישה עם היועץ לביטחון לאומי, ג׳ייק סאליבן