"כל רגע שעובר הוא רגע מבוזבז, על הממשלה להגיב במהירות", קבע בנט בספרו "איך לנצח מגפה" ביושבו באופוזיציה. ביום שישי חצינו את קו ה-1,000 נדבקים בקורונה ביום - הרף שרק הירידה ממנו הוציאה אותנו מהסגר השלישי. לא נתון מפתיע. כבר חודש אנחנו בעלייה מתמדת ומבטיחה בתחלואה. מהירות תגובה? מלבד החזרת עטיית המסכות בחללים סגורים (סטארטאפ עולמי, אגב), לא נעשה כמעט דבר כדי למנוע תחלואה קשה ותמותה.
יוון בדרך לסגירה? הממשלה צפויה לדרוש בידוד מלא לשבים ממדינת האיים הפופולרית החל מעוד כשבועיים - וזה לא היעד היחיד שנמצא בסימן שאלה. @sharonidan עם הפרטים ב-#השבוע pic.twitter.com/lfHXtXHf7y
— כאן חדשות (@kann_news) July 16, 2021
בנט לא לבד. שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון הנחתה את אנשי המקצוע במשרדה לצמצם למינימום את הפגיעה במספר ימי הלימודים הפיזיים של התלמידים בבתי הספר, ולהגיע לתרחיש סגירת המערכת רק במקרה של "קטסטרופה". בכיר במשרדה הבהיר שבמצב הנוכחי, הלימודים ייפתחו כסדרם עם פתרונות יעודיים לטיפול בבידודים במקרי התפרצות. "לא ניתן להם להטריף את המערכת", אמר הגורם.
ההנחיה של שרת החינוך לשנת הלימודים הבאה: סגירת בתי ספר - רק במקרה של "קטסטרופה". השרה להגנת הסביבה בתגובה: צריך להקשיב לאנשי המקצוע@yaara_shapira #חדשותהשבת pic.twitter.com/NGAxXvZWm0
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2021
אז השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג קראה מנגד "להקשיב לגורמי המקצוע", אבל אלה כבר אומרים שמגבלות "התו השמח" על אולמות אירועים בלבד לא מספיקות להורדת התחלואה והם מתכוונים להמליץ על תו ירוק מלא.
השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג ל-@yaara_shapira על התנהלות שרת החינוך יפעת שאשא ביטון: "קוראת לשרה לקבל החלטות הנוגעות למערכת החינוך בדיאלוג עם מערכת הבריאות - החברה הישראלית היא מערכת אחת. חשוב להקשיב לגורמי המקצוע ולקבל החלטות להיות מבוססות ידע, נתונים, ומידע מחקרי"#הכול_פוליטי pic.twitter.com/2JrkQZLCAf
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2021
אלף מאומתים ביום | ברקע העלייה בתחלואה ובמקדם ההדבקה, במשרד הבריאות אומרים שמגבלות "התו השמח" אינן מספיקות להורדת התחלואה ומתכוונים להמליץ על תו ירוק מורחב@kettydor #חדשותהשבת pic.twitter.com/InQw0Iq7y1
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2021
"חשוב לדעת איך כרגע (לא) מתפקדת הממשלה, ואיך אפשר אחרת", כתב בנט בפוסט שבו ניסה לשווק את ספרו בספטמבר 2020. היום, האיש שהקים את "קבינט הקורונה האזרחי", ממשיך לפזר בכובעו כראש ממשלה את המשילות וממנה שלושה פרויקטורים שונים: לאכיפה, לקורונה ולנתב"ג. כפל המערכות הזה יוצר מצב שבו לא כולם מסכימים. וכך, ישיבה אחר ישיבה - אין שום החלטה בממשלה על הגבלה או פעולת בלימה כלשהי למגפה.
מחקר חדש באסף הרופא: ככל שמתרחקים ממועד מתן החיסון - יעילות החיסון יורדת • הממשלה מינתה שלושה פרוייקטורים שונים - לאכיפה, לקורונה ולנתב"ג. @RonenManelis שואל, לשם מה? #השבוע pic.twitter.com/0PB8vzwYjI
— כאן חדשות (@kann_news) July 16, 2021
ואם אפשר להשיל אחריות ולבזר אותה עוד יותר - המתווה המתגבש בצמרת הוא לסמוך על אדם שיימצא חיובי לקורונה בבדיקה עצמית, שידווח על כך בעצמו לקופת החולים או למשרד הבריאות.
בימים הקרובים יחלו בתי המרקחת למכור בדיקות עצמיות לגילוי קורונה. על פי המתווה המתגבש, אדם שיימצא חיובי ידווח על כך בעצמו לקופת החולים או למשרד הבריאות. בנוסף, לפי המתווה המתגבש לבדיקות המהירות בכניסה לאירועים, בדיקות אלו לא ימומנו באופן מלא על ידי המדינה@kettydor #חדשותהשבת pic.twitter.com/ASepaDvd2B
— כאן חדשות (@kann_news) July 17, 2021
אבל, אם נודה על האמת, בנט באמת מיישם את המדיניות הכלכלית שלו בעניין הקורונה: כבר במהלך מערכת הבחירות הבהיר כי במקביל למאבק במגיפה יש לדבוק בכך שהעסקים יישארו פתוחים עם מינימום פגיעה בכלכלה. זו גם הסיבה שהביאה את מנהיג מחאת השולמנים, אביר קארה להצטרף לימינה – מפלגתו של ראש הממשלה. ספק אם יוכל להסביר לבוחריו החלטה לצאת לסגר גורף בשלב זה.
קריסת מערכות: איך רגע אחרי הקורונה - מערכת הבריאות גוססת?
זוכרים את הימים של תחילת המגפה כשמערכת הבריאות התגייסה כאיש אחד כדי להתמודד עם הקורונה? זוכרים את מטסי הכבוד ומחיאות הכפיים מעל למרפסות? אז זהו, אנחנו מדינה שיודעת להפגין אהבה בזמן משברים. כמו שאנחנו יודעים לחבק את החיילים בזמן מלחמה, כך אנחנו חיבקנו את צוותי הרפואה בימי הקורונה. וכמו שאנחנו מתייחסים אל נכי צה"ל אחרי המלחמה כאל מעמסה תקציבית, כך אנחנו מתייחסים אל צוותי הרפואה אחרי קורונה, בור תקציבי ללא תחתית.
ריאד עלי חזר בסדרת הכתבות "קריסת מערכות", שתשודר מהיום ב"חדשות הערב", לבתי החולים אחרי שהגל השלישי של הקורונה דעך. הוא ביקש לבדוק לאיזו מערכת בריאות אנחנו חוזרים. מהמתמחה בעיצומה של משמרת באורך 26 שעות, שהעומס במיון מחזיק אותה ערה – עד המחסור בתקנים והאלימות נגד הצוותים הרפואיים.
כשמשבר הקורונה היה בשיאו כולם הריעו לה, אז איך רגע אחר כך - מערכת הבריאות כבר גוססת?#קריסת_מערכות - סדרת כתבות של ריאד עלי, בשבוע הבא ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/9wVtPbg5eE
— כאן חדשות (@kann_news) July 15, 2021