התיאום המפתיע ואיבוד הסבלנות: מה גרם לביידן לדרוש הפסקת אש?

מה גרם לביידן לדרוש הפסקת אש? | עוד יום
כשהתותחים כבר לא רועמים, אפשר לדבר בקול רם על שקט. כמה זמן הוא יחזיק? מה קרה מאחורי הקלעים שהוביל להסכמה על הפסקת אש בין ישראל וחמאס? האם הלחץ הבין-לאומי השפיע, ואיך ייראו יחסי נתניהו-ביידן מכאן והלאה?
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
ג'ו ביידן, בנימין נתניהו
צילום: צילום: גטי אימג'ס

שקט זה נחמד, נכון? בלי דיווחי חדשות, בלי אזעקות, בלי מהומות - רק שקט. נראה שלרגע הזה חיכו בישראל ובעזה 11 ימים, יש שיאמרו הרבה יותר. אבל כמו כל דבר במזרח התיכון, גם השקט הזה נזיל, גמיש, פריך.

שלח לי שקט | האזינו להסכת עוד יום

הפסקת האש בין ישראל לחמאס נכנסה לתוקף ביום חמישי בלילה, ומאז כמו שאומרים "נשמר השקט" ואין חילופי ירי בין הצדדים. גם הפעם התיווך הוא מצרי. לפי הדיווחים כאן לפחות, גם לא היו לה תנאים מוקדמים. ההפסקה הגיעה מהר יחסית ואחרי מכבש לחצים לא קטן.

עכשיו, כשהתותחים כבר לא רועמים, אפשר לדבר בקול רם על שקט - איך הגענו אליו, מי בחש מאחורי הקלעים, ובעיקר אם אפשר לשמר אותו? נתחיל מההתחלה. יום שני, 10 במאי, כ"ח באייר, יום ירושלים: חמאס יורה מטח לעבר ירושלים. באותו לילה מתחיל רשמית מבצע שומר החומות וצה"ל תוקף ברצועה.

באיזה שלב מתחילים כבר לדבר על הפסקת אש? מי עושה את הצעד הראשון? מה קרה מאחורי הקלעים שהוביל להסכמה על הפסקת אש בין ישראל וחמאס? האם הלחץ הבין-לאומי השפיע, ואיך ייראו יחסי נתניהו-ביידן מכאן והלאה?

הפופולריים