ספורט כבר מזמן הוא מעין זירה רכה ליריבות בין מדינות שלא אוהבות אחת השנייה, כזה המקרה בין האמירויות לבין קטר, שתי מדינות שבשנים האחרונות השתלטו על שניים מהמועדונים היוקרתיים ביבשת, שאתמול התמודדו לקרב ראש ראש בחצי גמר ליגת האלופות – פריז סאן ז'רמן ומנצ'סטר סיטי.
בשנת 2011 המוסד הקטרי להשקעות השתלט על מועדון הכדורגל מבירת צרפת. בראש פריז עומד המיליארדר הקטרי, נאסר אל-ח'ליפי שהוא גם הבעלים של רשת הספורט הגדולה במזרח התיכון ביאן ספורט, שמחזיקה בזכויות השידור הבלעדיות של משחקי כדורגל בזירה הבינלאומית.
מאז הוא החזיר את פריז סאן ז'רמן לפסגת הכדורגל העולמי תוך שפיכת הון תעופות על רכישות יוקרתיות, הבולטת שבהן - ניימר הברזילאי שעבר מברצלונה, מועדון שהקטרים בעבר גם כן בחשו בו לא מעט.
מהצד השני של המתרס - מנצ'סטר סיטי, המועדון שהפך לאימפריה בשנים האחרונות. בראשו ניצב מנסור בן זאיד אל נהאין ממשפחת השלטון באמירויות. הוא סגן ראש הממשלה, השר לענייני נשיאות וגם הבעלים של מנצ'סטר סיטי מאז 2008. גם הוא שם אותה על המפה של הכדורגל האירופי עם קניות מטורפות.
מעבר לכך, חברות התעופה של שתי המדינות נותנת חסות ללא מעט מועדונים אירופיים. ברשימת הקבוצות בהן תומכת אמירייטס ניתן למצוא את ריאל מדריד, מילאן, ארסנל, ליון, אולימפיאקוס ובנפיקה. קטר איירווייז תומכת בבאיירן מינכן, רומא ובוקה ג'וניורס.
עכשיו צריך להבין שהדם הרע בין קטר לאמירויות הוא מימי קדם. לא הרבה יודעים אבל כשאיחוד האמירויות הוקמה והפכה למה שהיא היום, שבע נסיכויות, קטר הייתה אמורה להיות נסיכות בתוך האמירויות, אבל זה עלה על שרטון והיריבות נמצאת שם תמיד.
כוכבה של קטר מן הסתם עלה בשנות ה-90 באמצעות ערוץ אל-ג'זירה והמכונה התקשורתית המשומנת שהקימה. אבל בעשור האחרון קטר עושה מאמצים כבירים כדי להיכנס לזירה הספורטיבית. עוד שנה וחצי תהיה המדינה הערבית שתארח מונדיאל אחרי ששילמה שוחד. היא מארחת אליפויות עולם יוקרתיות בשלל תחומים ובאמירויות ממש לא אוהבים את זה ומנסים לתת פייט.
שתי המדינות מנסות באמצעות קניית מועדונים ואירוח של טורנירים חשובים להראות עליונות בזירה הבינלאומית. מדובר במדינות שנורא דומות אחת לשנייה, מדינות שהמקומיים האסליים הם מיעוט ובאמצעות הנפט מנסות למצב את עצמן במרכז המזרח התיכון ולצאת מהמרחב הפריפריאלי.
נקודת הציון החשובה במאבק הזה הינה המשבר אליו נקלעה קטר ב-2017, אז סעודיה, האמירויות, בחריין ומצרים הודיעו לה שהן מנתקות איתה את היחסים בגין התערבות בענייניהן הפנימיים ותמיכה בארגוני טרור. הסלידה של המחנה שמובילה סעודיה מקטר החלה עוד הרבה לפני. ערוץ אל-ג'זירה, הבייבי של קטר, הואשם בתדלוק האביב הערבי נגד השליטים והקטרים הואשמו כמי שתומכים באחים המוסלמים שעלו לגדולה ונפלו.
מאז שנותקו היחסים, הרטוריקה הפכה לקשה עוד יותר בין הצדדים וגלשה למרחב הספורטיבי, כולל החרמת משחקים ודברים בסגנון. אפשר אפילו לומר שהדם הרע בין האמירויות לקטר היה אפילו גדול יותר. כשקטר ניצחה את האמירויות לפני שנתיים 0-4 באחד הטורנירים היוקרתיים באסיה, זה היה כואב מאוד לאמירותים, שלא נתנו לאוהדים מקטר להיכנס בחסות החרם.
אלא שבחודשים האחרונים המשבר עם קטר הגיע כביכול לסיומו בהובלת סעודיה. הממלכה גררה את כולם, יש שיגידו בכוח, להשלים עם קטר לקראת הכניסה של ממשל ביידן לבית הלבן ואולי כדי לתת לממשל טראמפ הישג אחרון באזור. האמירויות עד היום מאוד חשדניים כלפי ההסכם הזה וקשה לראות את הדם הרע הזה חולף כל כך מהר.
אז אולי גובה הלהבות קצת ירד, אבל האיבה נותרה והיריבות בין המדינות תישאר על כר הדשא ומחוצה לו. בסוף, כשאתה רואה איך מדינה קטנה עם מיליון וחצי בני אדם מארחת את הטורניר הכי גדול, אתה לא יכול להישאר אדיש לזה. ההשתלטות על הנכסים ממשיכה גם במישור האזורי, וגם בזה הספורטיבי – מנצ'סטר סיטי של האמירותים ופריז סאן ז'רמן של הקטרים כתמונה מראה.