הפלונטר הפוליטי של הבחירות ביום שלישי בעיצומו. ככל שהאבק הפוליטי שוקע, כך מתבהרת התסבוכת שאליה נקלעה המדינה. עכשיו, בחלוף ארבע מערכות בחירות משתקות, מתחילה להישמע הטענה - משהו דפוק בשיטה. השיטה אשמה.
הימים שאחרי: איך עובד השלב הבא בהקמת ממשלה?
"אחרי 4 מערכות בחירות - ככל שהאבק הפוליטי שוקע, כך מתבהרת התסבוכת שאליה נקלעה המדינה. וכעת עולה טענה חדשה – השיטה דפוקה. דווקא השיטה הזו הובילה את המדינה להישגים והתמודדה עם משברים. איך השיטה הזו תפקדה? המנהיגים גילו מנהיגות" | הטור של @YaronDeckel #השבוע https://t.co/HtkUN5oppo pic.twitter.com/SnpYotzbWL
— כאן חדשות (@kann_news) March 26, 2021
יכול להיות שזו מסקנה קצת נחפזת. למעט חמש שנים שבהן התקיימה פה בחירה ישירה לראשות הממשלה, השיטה הזו הובילה את מדינת ישראל להישגים וחילצה אותה ממשברים. היא אינה חפה מפגמים, אבל בכל זאת היו פה מלחמות, הסכמי שלום ויציאה מאינפלציה. גם כשנדמה היה שהמבוי הפוליטי סתום, היו מנהיגים שגילו יצירתיות ומצאו פתרונות. איך אפשר לתפקד באותה השיטה. אהה, כן, הם גילו מנהיגות.
ייתכן שבמקום להלין על השיטה, צריך לקוות שתהיה פה יותר מנהיגות. שנבחרינו לא יחשבו כל הזמן מה טוב להם, אלא קצת יותר מה טוב למדינה, שייקחו סיכונים - פוליטיים ואישיים, שידעו להעיז. מצד שני -שיהיו מסוגלים לוותר, להתפשר.
היו פה כאלה פה ושם. כאלה שעשו סיבוב פרסה לעקרונות - וגם להבטחות. כאלה שהעזו לעזוב בית פוליטי חם ומפנק, לסכן את הקריירה. ייתכן שמה שאנחנו בעצם צריכים זו יותר מנהיגות ופחות פוליטיקה. שלושה ימים אחרי הסבב הרביעי, זו כנראה משאלה גדולה מידי. אבל לשנות את השיטה? זו מחשבה פשוטה, ואולי פשטנית. לא תמיד כשהרקדנית מועדת, הרצפה היא שעקומה.