בניסיון למנוע את התמונות מהמסיבות ההמוניות בפורים בשנה שעברה – וההדבקה הגדולה שבאה לאחר מכן – הממשלה הכריזה אתמול על עוצר לילי בחג, מיום חמישי ועד ליום ראשון. אבל מתחת לכותרת "עוצר לילי", מסתתר בלוף ישראלי מצוי, שמתחיל מהעובדה שהמשטרה לא תוכל לאכוף התקהלויות אסורות ומסיבות בבתים פרטיים בפורים.
בעיה באכיפה: תקנות הקורונה לא מתירות לשוטרים להיכנס לבתים, ובגלל שבפורים לא חל חוק הרעש - המשטרה לא תוכל לאכוף מסיבות בבתים פרטיים@moyshis #חדשותהערב pic.twitter.com/Xyj2XD0TbU
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2021
למה בעצם זה ככה? תקנות וחוקי הקורונה לא מאפשרים לשוטר להיכנס לבית פרטי כדי לבצע אכיפה. בשנה האחרונה המשטרה משתמשת בחוק הרעש כדי להיכנס לבתים וכך אוכפת התקהלויות אסורות. הבעיה היא שבפורים חוק הרעש אינו חל. במשטרה אוספים מודיעין על מסיבות מתוכננות, גם דרך הרשתות החברתיות, ומתכננים להציב כוחות באזורי תעשייה וסמוך לאולמות אירועים – כך שנראה שהמסיבות בבתים ובמקומות קטנים ככל הנראה יתקיימו ללא הפרעות ובניגוד לחוק.
בעיה נוספת קשורה לעובדה שהעוצר מתחיל בשעה 20:30. מה ימנע מאלפי ישראלים להגיע מוקדם יותר למסיבות ולאירועים? את התירוצים במחסומים אנחנו מכירים היטב, ויכול להיות שבקרוב נשמע על עוד כאלה שמשלבים הפעם גם תחפושות.
פרצה נוספת קשורה לירושלים, שבה חוגגים את פורים יום אחד אחרי כולם – ביום ראשון. בממשלה אומנם התלבטו אם להחריג את העיר ולהמשיך את העוצר הלילי בה גם ביום ראשון, אבל לסוף הוחלט לוותר על העניין. מה שאומר שבבירת ישראל החג צפוי לעבור ללא "הפרעות" מצד המשטרה.