היועץ המשפטי לממשלה הוציא אתמול בערב כרטיס צהוב לשר האוצר ישראל כ"ץ. מודה, אני לא מבינה כלום בכדורגל אבל אמרו לי שזה כרטיס אזהרה. בשורה התחתונה, היועץ אמר לכ"ץ: תיזהר ותשים לב טוב-טוב שאתה לא משתמש בכסף ציבורי לתעמולה.
איך ישראל כ"ץ זכה בכבוד הזה? בגלל רחש בחש שיש בימים האחרונים במשרד האוצר שישראל כ"ץ מתכוון להציג תוכנית סיוע חדשה לגמרי, מהניילונים, למשק הישראלי. אם זה היה תלוי בשר האוצר, הוא היה עושה מסיבת עיתונאים אתמול בערב כדי להכריז על התוכנית החדשה הזאת.
ואל תתבלבלו, הוא לא ביטל אותה בגלל מכתב הנזיפה של היועץ המשפטי אלא פשוט בגלל האירוע המינורי הזה של השבעת נשיא ארה"ב שהוא פחד שביידן יגנוב לו את ההצגה.
אין מה להגיד, מצאנו את עצמנו בימים האלה במצב מוזר. מצד אחד, משבר כלכלי הכי חמור שהיה כאן עשרות שנים, ומצד שני, מערכת בחירות. במצב הזה קל מאוד להתבלבל בין שר שפשוט עושה את העבודה שלו ומנהל את המשבר הכלכלי, לבין שר שעושה קמפיין.
אבל כשאנחנו מדברים על הצגה של תוכנית כלכלית חדשה לגמרי חודשיים לפני שאנחנו הולכים לקלפי, די ברור לאיזה מהשניים המהלך הזה משתייך. בתכלס, ישראל כ"ץ פשוט מיישם את הטיפ מספר אחת שלימדו אותי כשנכנסתי לשוק העבודה, תמיד עדיף לחפש את העבודה הבאה שלך כשאת עדיין עובדת בנוכחית.
אם תרצו, ישראל כ"ץ הוא הבחור הזה שכבר מחפש את הג'וב הבא ובינתיים נוסע עם רכב החברה לראיונות עבודה בכל הארץ. בשביל מה יש דלקן?
אל תתבלבלו, ישראל כ"ץ לא לבד, אנחנו בתקופת בחירות וכל הפוליטיקאים שלנו הולכים לפזר עכשיו הבטחות. רק שבמקרה של כ"ץ וגם של כל יתר השרים שיושבים כרגע בממשלה, יש להם גישה לקופה הציבורית.
הם יכולים לקחת את הכסף שלנו ולממן איתו את הקמפיין שלהם. אז לפני שמסתנוורים, כדאי רק לשים לב שכל התוכניות והמהלכים האלה גם הם פשוט חלק מתעמולת בחירות.
ועכשיו, כשהורדנו את העניין הזה מהשולחן, יום חמישי היום ואני רוצה לפתוח את התוכנית בנימה חיובית, אז תשמעו בדיחת אבא: איך אומרים כלכלת בחירות בעברית?
כלכלה.