חיסונים - אור בקצה במנהרה, אושר גדול, נס, תקראו לזה איך שאתם רוצים ואני אחתום על כל מילה. נשבעת שאני לא מזלזלת לרגע, ובכל זאת, למה גם הפעם איכשהו יש הרגשה ששוב משאירים אותנו באפלה.
למרות שהחיסונים האלה, אחרי כל מלחמת הקרדיטים של מי קנה ומי הביא ומי התקשר למי, נקנו בשבילנו ועבורנו ומהכסף שלנו, איכשהו אנחנו האחרונים לדעת מה קורה איתם? מדינת ישראל אישרה, לכאורה, כביכול, את החיסונים של מודרנה. איך אנחנו יודעים את זה? לא כי חס וחלילה משרד הבריאות שלנו הוציא לנו הודעה לציבור, אלא כי החברה פרסמה מידע בנושא.
ומתי החיסונים האלה אמורים להגיע לכאן? אם תשאלו את החברה, זה אמור לקרות עוד החודש. מנכ"ל משרד הבריאות הפרופסור חזי לוי התפתל והתפתל, אבל בסוף הודה בפני קרן נויבך שלנו בכאן רשת ב' שזה אמור לקרות בתוך שבועיים, ושר הבריאות אדלשטיין, הבוס של אותו לוי, אם תשאלו אותו, אין לו מושג על מה המנכ"ל שלו מדבר והחיסונים האלו לא יגיעו לכאן מוקדם מהצפוי.
בעצם כמעט מרגע שהתחילו להתרקם עסקאות החיסונים האלה, רוב המידע שהגיע אלינו הוא כזה שפורסם אצלנו בתקשורת, שזה נחמד, אנחנו אוהבים להתפרנס, זאת העבודה שלנו. אך בכל זאת נראה לי שמגיע לכל אזרח ואזרחית במדינת ישראל לקבל מידע על העניין הזה מהממשלה.
הרי כולנו מתים לדעת מתי נוכל לפתוח שוב את העסק, מתי נוכל לנסוע לבקר משפחה בחו"ל. בעצם בזמן שכולם מסביבנו מדברים על תו מתחסן ועל דרכונים ירוקים, לרובנו אין שום מושג מתי נוכל ללכת להתחסן. אנחנו חיים כבר שנה במצב של חוסר ודאות, לא תעזרו לנו לפזר קצת את הערפל?
או כמו שאמר לי היום איזה פקיד שמתעסק בנושא: לא סתם שומרים על עמימות. מוכרים ספינים על ספינים על ספינים ולא מפרסמים את המידע. יכול להיות שזה קשור לבחירות.