חוץ מהמשבר הפוליטי שנדחה בארבעה חודשים היו השבוע עוד נושאים בחדשות: עסקנו בהרחבה בטיסות של חסידי ברסלב לאומן, ובפינוי האלים של מפגיני בלפור. דיברנו רבות על אלימות המשטרה והאופן שבו מתייחסים אליה המפגינים.
רק אומן: במקום לעסוק במשבר הקורונה עסקנו בטיסות לאוקראינה, ובמקום לעסוק באלימות המשטרתית ובאלימות המפגינים - עסקנו בטיסות לאוקראינה. ככה זה בחברה שלנו - התפל הופך לעיקר | הטור של @YaronDeckel ב-#השבועhttps://t.co/25ahuCabkA pic.twitter.com/EB5Q9T6FYe
על מה לא דיברנו? על הנושא שלשמו הם מפגינים. הרי הטענה העיקרית של מפגיני הגשרים ובלפור היא שלראש ממשלה, שהוגש נגדו כתב אישום, אין לגיטמציה ציבורית ועליו להתפטר. בזה איש לא עסק. ועל מה עוד לא דיברו? ששירותי הבריאות, הממשלה והפרויקטור רוני גמזו לא משתלטים על המגפה.
איך שלא מסתכלים על זה - מדובר במחדל. על המחדל הזה והאשמים בו לא דיברנו. רק על אומן. כן יטוסו, לא יטוסו. וכך העיסוק בנושאים שעל יד הנושא המרכזי משבשים את הדיון העמוק, המהותי, וגם - צריך לומר - החשוב יותר. ובחברה שלנו זה קורה שוב ושוב. תפל במקום העיקר.