גם בשנת הלימודים הקרובה אלפי פעוטונים פרטיים יפעלו בלי רישיון, בלי פיקוח ובלי מצלמות. "ועדת המעקב" בחדשות הלילה בחנה את השתלשלות העניינים: למרות שהחוקים, חוק התקנת מצלמות וחוק פיקוח על מעונות יום, חוקקו כבר לפני שנתיים - מה שקרה מאז 2018 הוא למעשה שום דבר.
הגדילה להבהיר את המצב חברת הכנסת קארין אלהרר מיש עתיד-תל"ם, ממובילות החקיקה, שאמרה בשבוע שעבר: "למה לחוקק חוקים? גם ככה אף אחד לא שם עליהם, אפילו לא המדינה".
חוק הפיקוח לא יושם עדיין כי הוא מצריך תקנות. אמנם לפתיחת מעון נדרשים תנאים בסיסיים של היעדר עבר פלילי והשתתפות בקורס החייאת פעוטות, אך תקנות הנוגעות לבטיחות, הגיינה ונושאים נוספים - עליהן אמון שר הרווחה, טרם נוסחו - כי היו בחירות ואין הסכמה בין משרדי הממשלה על תוכן התקנות.
גם בשנת הלימודים הקרובה אלפי פעוטונים פרטיים יפעלו בלי רישיון, בלי פיקוח ובלי מצלמות - למרות שני חוקים שעברו כבר לפני שנתיים. אז לפני שקוראים לחוקק חוקים חדשים, אולי כדאי ליישם את מה שכבר קיים#ועדת_מעקב פינתו של @rbinyamini מתוך #חדשותהלילה pic.twitter.com/47EaLdVtOZ
— כאן חדשות (@kann_news) August 17, 2020
בישראל פועלים 6,000 מעונות יום פרטיים, שרק מחציתם פנו בבקשה לקבלת רישיון, ופחות ממחציתם כבר קיבלו אותו. על כל אותם מעונות ממונים 23 מפקחים בלבד, כשעל מנת לעמוד במשימה נדרשים לפחות 80 מפקחים. "אין ספק שחשיפת המקרים האחרונים חיזקה את הצורך בפיקוח, אבל לא צריך לחכות לזוועה הבאה", אמר יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ יוסף ג'בארין.