כמעט במקרה נצפו השבוע בני גנץ ובנימין נתניהו נפגשים במסדרונות הכנסת. נתניהו ופמלייתו עשו את דרכם לסיעת הליכוד, גנץ ואנשיו בדיוק יצאו מהחדר. ייתכן שהשניים לא הבחינו בנוכחות עיתונאי במקום. ואז נתניהו פנה לגנץ ואמר: "בני אתה בא איתנו לסיעת הליכוד?". גנץ נראה משועשע מההצעה והשיב: "אני לא בטוח שהם ישמחו לראות אותי שם". נתניהו איחל לגנץ בהצלחה בנימוס והמשיך לדרכו.
זאת היתה הזדמנות חד פעמית לראות את השניים, בלי הרבה פילטרים ומסכות תקשורתיות, מקיימים שיחת סרק הומוריסטית. למרות ההתבדחות זה היה עוד שבוע רווי בעימותים בין הליכוד לכחול לבן. הממשלה רק יצאה לדרך אבל בשתי המפלגות לא מצליחים להעביר כמעט יום אחד בלי עימותים, התכתשויות, ומשברים קטנים.
עימות בקואליציה סביב רכבי היוקרה שקיבל בני גנץ | גורמים במשרד רה"מ: גנץ יכול לחסוך כסף ולוותר על גינוני כבוד נוספים. גורמים בכחול לבן: גנץ ביקש לצמצם בהוצאות, לא היינו נכנסים להטפות מוסר. הדיווח של @shemeshmicha ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/7HJo5go68y
— כאן חדשות (@kann_news) June 3, 2020
כמעט מהרגע הראשון רבים תהו האם ממשלת האחדות-חירום תחזיק מעמד? התשובה לכך לא בהכרח נעוצה במערכת היחסים בין נתניהו לגנץ. להיפך – השניים עובדים מצוין ביחד. או כפי שכינה אותם באוזניי השבוע בכיר בקואליציה: "זוג אוהבים״. מי שמסכנים את עתידה של ממשלת האחדות אלו יושבי הספסל האחורי.
לצורך כך שווה להיזכר בשתי דוגמאות מהשנים האחרונות של חיבורים שעשה נתניהו. ב-2009 עם אהוד ברק הדינמיקה בין השנים הייתה מדהימה. אבל הצרות מבית במפלגת העבודה, עם הפריימריז ושלל המתנגדים, גרמו לברק לפרק את המפלגה ובהמשך להיעלם מהחיים הפוליטיים. המקרה השני היה דווקא הפוך, וזה החיבור של נתניהו ויאיר לפיד ב-2013. הדינמיקה בין השניים הייתה כל כך גרועה עד שנתניהו העדיף לפטר את לפיד וללכת לבחירות.
כמו במקרה של ברק, אצל גנץ היחסים עם נתניהו מצוינים. אבל בשונה מברק ובדומה ללפיד הוא נהנה מיתרון של שליט כמעט יחיד במפלגתו – ולכן תנאי הפתיחה שלו טובים יותר משל שני קודמיו. למרות זאת, עכשיו המרמור בליכוד ובחלקים מסביבת נתניהו גדול, אנשים רבים מרגישים שהם כבר לא בשליטה ומכאן הדרך לעימותים מובטחת.
אף נושא לא מקודם ללא הסכמת כחול לבן. הרבה צקצקו על גנץ ועל תפקיד ראש הממשלה החליפי שנתפר לו. אך מדובר במערך שלם שיושב על כל השיברים שנוגעים לקבלת החלטות: בממשלה, בקבינט ובכנסת. תפקידו של המערך הוא לפקח על סדר היום וכל ההחלטות בשבע עיניים ולמנוע מהליכוד לנהל את המדינה באופן כמעט בלעדי. כפי שהיה נהוג כאן בשנים האחרונות.
בכחול לבן לעומת זאת הסיפור שונה. שם החברים מרגישים שהם בשליטה מלאה בכל הנוגע לקבלת ההחלטות. עם זאת, הם מתוסכלים קשות מהעובדה שתקשורתית הם לא מצליחים להוביל את סדר היום ונאלצים להיות "מושפלים" שוב ושוב על ידי מירי רגב, דודי אמסלם ושות'. השבוע בישיבת הסיעה של כחול לבן כמה מהשרים והחכ"ים מתחו ביקרות נוקבת על ההתנהלות התקשורתית של המפלגה וטענו שהיא צריכה להיות הרבה יותר פעילה בתחום התקשורתי.
זאת הסיבה שחברים בכחול לבן מרגישים צורך עז להתעמת כמעט על בסיס יומי עם אנשי הליכוד. השבוע זה הגיע לשיא כששר המדע יזהר שי דרש לפטר את דודי אמסלם על דברים שאמר נגד מערכת האכיפה.
זוג האוהבים יצטרך ממש בקרוב להשליט סדר במחנות. אם לא - גם היחסים הטובים לא יצליחו להציל את הבית.
שבת שלום