אחרי ההכחשות המתמשכות שבסין בכלל קורה משהו, רגע אחרי שהכריזה ניצחון על הנגיף – סין החלה במסע יחסי ציבור ברחבי העולם. המטרה המרכזית: לשנות את הנרטיב מ"אתם התחלתם" – ל"את מי זה מעניין בכלל".
ב-1 בינואר הכותרת הראשית באתר Global Times באנגלית, הנחשב לידו הארוכה של הממשל הסיני, הייתה: "שמונה נעצרו בשל העובדה שהפיצו פייק ניוז על התפרצות נגיף קטלני בווהאן". חודשיים וחצי אחר-כך, כולנו יודעים איפה העולם נמצא. אבל לפחות על פי סין – אצלם העסק נגמר. אפס מקרים חדשים של חולי קורונה התגלו ביומיים האחרונים. מה כן התגלה? כל מיני מקרים של חולי קורונה של אזרחים שהגיעו מחוץ לסין.
ברחבי המדינה משודרים תמונות של צוותי רפואה מסירים מסיכות, אזרחים מאושרים בווהאן נפרדים מהצוותים שבאו לסייע במיגור התפרצות המגפה, ושלאט לאט המדינה חוזרת לשגרה. במקביל, החלה סין לשלוח ציוד רפואי למדינות שונות. היום היא תנהל ישיבת וידאו עם 10 מדינות נוספות שבהן יש התפרצות קורונה. גם ג'ק מא, מייסד עליבאבא, הסמל הסיני להצלחה, הודיע על שליחת מסכות וערכות בדיקה קורונה לשלל מדינות בעולם – גם לישראל.
במקביל לכל הצעדים הללו, סין נמצאת בימים אלה במלחמה על הנרטיב וההיסטוריה. לא מעט גורמים סיניים וכלי תקשורת במדינה החלו לרמוז, או אפילו להגיד במפורש כי מדובר "בוירוס שיוצר על ידי צבא ארה"ב ויצא משליטה". טראמפ ובכירי הממשל לא נשארו מאחור, וכינו את הנגיף "הוירוס הסיני". הלילה, מצלמות העיתונאים תיעדו את ההצהרה של טראמפ, כאשר מעל המילה וירוס נכתב בכתב יד "הוירוס הסיני". מלחמת הנרטיב בשיאה – שגם מעלה את רף המתיחות בין שתי המדינות.
סין כרגע נמצאת במלחמה על שמה הטוב. מדינות האיחוד האירופי, שביקרו לא מעט את סין – שותקות. ככה זה שסין שולחת 2 מיליון מסיכות לאירופה, מומחים לאיטליה, וציוד לספרד ולצרפת ולמדינות נוספות. כרגע זה מצליח לסין – כי מי רוצה לריב מי התחיל, כשהמחלה נמצאת בשיאה?