מטען החבלה שהופעל הבוקר נגד רכב ה"פנתר" שהסיע לוחמים הזכיר לרבים במערכת הביטחון את ימי רצועת הביטחון בדרום לבנון. המטען הונח על הציר שדרכו יצאו הכוחות מהפעילות בג'נין, הוא הוטמן בעיקול חד שבו כלי הרכב נאלצים להאט, והופעל מרחוק.
לאחר הפיצוץ, נפתחה אש כבדה לעבר השיירה, שהייתה בנקודה נשלטת, מכיוון מחנה הפליטים ג'נין. כתוצאה מפיצוץ המטען נפצעו שישה לוחמים, והרכב הכבד נפגע והושבת. חמישה ג'יפים נוספים נפגעו מהאש שנורתה לעברם והושבתו גם הם.
חילוץ פצועים תחת אש בלתי פוסקת לא התרחש בשטחי יהודה ושומרון מאז שנות האינתיפאדה השנייה. בתמונות, שנראה כאילו נלקחו מתקופת המוצבים בדרום לבנון, הפעיל מפקד האוגדה מסוק קרב שירה אש לחילוץ - ירי שמטרתו לאפשר את פינוי הפצועים. גם מפקד חטיבת שומרון הוקפץ לסייע למפקד חטיבת מנשה שבגזרתו מתנהל הקרב.
מטעני צד לעבר הג'יפים הממוגנים הופעלו בכמה מקרים בחודשים האחרונים בגזרת צפון השומרון, ובמערכת הביטחון החלו למגן גם את רצפת כלי הרכב שמסיעים כוחות מיחידות מובחרות.
הפעילות הבוקר, שהחלה עם מעצר שני מבוקשים מחמאס והג'יהאד האסלאמי, לא הייתה חריגה בהיקפה. מארב המטענים, שעדיין דורש תחקיר מקיף על רמת התחכום והתעוזה, הפתיע את כוחות הביטחון והיה חריג גם ביחס למטענים הקודמים שהופעלו על הצירים בחודשים האחרונים.
כפי שדיווחנו לפני שבוע, במערכת הביטחון התגבשה ההבנה שהפעילות ההתקפית בגזרת שכם וג'נין אינה משיגה את התוצאות המצופות, ומספר ההתרעות ופיגוע הירי ממשיך לעלות. בדרג המדיני טרם התקבלה החלטה על מבצע צבאי רחב, שצפוי להימשך כמה יממות רצופות.
מבצע כזה לא אמור לכלול כיבוש של השטח, אלא להתמקד בפשיטות לאיתור מעבדות חבלה שמייצרות מטענים מהסוג שהופעל הבוקר, ובמעצר מספר גבוה של חוליות חמושות. אירועי הבוקר בג'נין מקרבים את מקבלי ההחלטות לתמוך בצעד כזה.