ההורים שלכם עלולים להישאר בלי כלום: הסכנה לביטוח הסיעודי

הוריכם עלולים להישאר בלי כלום: הסכנה לביטוח הסיעודי
הביטוח הסיעודי של כולנו בסכנה. מה זה אומר? הכסף שישראלים שילמו כל חודש כפרמייה לקופת החולים עבור כיסוי סיעודי לא מספיק כדי לממן התשלומים למבוטחים. הפתרון של האוצר הוא מכרז חדש בו חברות ביטוח פרטיות יתחרו מי תיקח על עצמה את הפוליסות. אך בכלל לא בטוח שחברות הביטוח ילכו למכרז
מחבר שאול אמסטרדמסקי מחבר שאול אמסטרדמסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
שאול
צילום: -

אם לכם או להורים שלכם יש ביטוח סיעודי הסיפור הזה צריך להטריד אתכם במיוחד - יכול להיות שהגענו לנקודה בה הביטוחים הסיעודיים הולכים להתפרק. כיום לארבעה מיליון ישראלים יש ביטוחים הסיעודיים שנמכרים דרך קופות החולים. בשנים האחרונות, הרגולטור הרחיב את הזכאות לקבלת כסף מהביטוח הסיעודי. על פניו זה סבבה - אך כעת הכסף בביטוחים הסיעודיים מתחיל לא להספיק.

כפיתרון, המפקח על הביטוח הרע את התנאים שלהם בשני אופנים. קודם כול, אם אתם כבר זכאים לקבל כסף מהביטוח הסיעודי, אז במקום לחכות חודשיים תצטרכו לחכות חצי שנה. שזה ממש הרבה זמן. זה נטל כלכלי שנופל על כל המשפחה ויש משפחות שלא מסוגלות לעמוד בו. דבר שני, במקום לקבל כיסוי בגובה מסוים אתם תקבלו 600 שקל פחות כל חודש. 

האלטרנטיבה הייתה לא פחות גרועה היא הייתה לייקר את הפרמיה החודשית שאנחנו משלמים. לאנשים מבוגרים מאוד, בני 65, 70 ויותר, הם משלמים 260, 270, 280 שקל בחודש. אין המון לאן שאפשר לייקר את זה.

אבל רגע, זה עוד לא נגמר כאן בשנה הבאה כל קופות החולים יוציאו למכרז את הביטוחים שלהן וחברות הביטוח הפרטיות שמספקות את הביטוח הזה אומרות לי: יש מצב שלא ניגש כי זה לא משתלם לנו יותר. המודל נהיה לא כלכלי. ואז ארבעה מיליון ישראלים ששילמו כל החיים שלהם על ביטוח יגלו ביום אחד שאין להם כיסוי.

מה זה אומר? שהדד-ליין של המדינה עומד להגיע. בעשור האחרון המדינה גלגלה את הנושא הזה כל הזמן לחברות הביטוח הפרטיות. כי היא חשבה שככה היא תפתור את זה. אבל די, הגענו לדד-ליין. לא יהיה מנוס מביטוח סיעודי ממלכתי וזה עסק מאוד מאוד יקר. הוא עולה עשרות מיליארדי שקלים בשנה, אבל אין מה לעשות.

האוכלוסייה הישראלית הזדקנה אנחנו הכפלנו את מספר האנשים המבוגרים שלנו וזה הזמן לעשות שינוי בסדרי העדיפויות. מי שצריך לעשות את זה הם שר הבריאות ושר האוצר. הם צריכים להתעורר, להבין שזה קורה במשמרת שלהם ולהביא פתרון ממלכתי שיהיה טוב לכל האוכלוסייה. ולהפסיק לחפש פתרונות רק למגזרים שלהם.

הפופולריים