את הפרמיירליג צריך לבעוט מחיינו: הכסף מאחורי הצביעות של הליגה האנגלית

לבעוט אותה מחיינו: הכסף מאחורי הצביעות של הליגה האנגלית
באצטדיונים של הליגה האנגלית הסירו כל זכר למגן דוד במחזור האחרון, העלימו מהיציעים תמיכה בנרצחים ובחרו שלא לגנות את הטבח הנוראי. לעומת זאת, אפשרו דגלי אש"ף ביציעים. מנהלת הפרמיירליג שיתפה בטוויטר: "אין מקום לגזענות" - וחשפה כמה הליגה האנגלית צבועה. ולזה, ככל הנראה, יש סיבה מאוד ברורה
מחבר אביחי דלאל מחבר אביחי דלאל
Getting your Trinity Audio player ready...
ליגה אנגלית, הסמל עם בנדנה של חמאס
ליגה אנגלית, הסמל עם בנדנה של חמאס צילום: ללא

מתחילת המלחמה והשבת השחורה לפני שבועיים, החלה בין היתר מלחמת ההסברה במסגרת המלחמה בין ישראל וחמאס, ואותה מלחמה הגיעה גם למגרשי הספורט, ושפכה מעט אור על הצביעות כלפי ישראל.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים

בגרמניה, אוהדי ורדר ברמן דאגו לגנות מיד את הטבח הנוראי ולעמוד לצד ישראל. אוהדי סט. פאולי התפצלו, לאחר שחלק מהאוהדים הביע תמיכה. במחזור האחרון, הליגה הגרמנית נפתחה בדקת דומייה, וקבוצות השעו והרחיקו שחקנים שתמכו בחמאס.

בבריטניה, לעומת זאת, המצב היה שונה לגמרי. למרות התמיכה הבלתי מעורערת של הממשלה - בכדורגל, פעם אחר פעם, הייתה אכזבה גדולה. השיא היה במחזור האחרון של הפרמיירליג, שחשף את הצביעות של הליגה האנגלית. במשחק הדרבי של ליברפול נגד אברטון, אוהדים תלו שלט עם ארבעה נרצחים ישראלים אוהדי הקבוצה, והמאבטחים הורו להם להסיר את השלט בזמן שאיצטדיון אנפילד היה מלא בדגלי אש"ף. כל זה קורה באותו השבוע שמוחמד סלאח, כוכב הקבוצה, שיחרר סרטון תמיכה בתושבי עזה וקרא ל"סולידריות והפסקת הטבח".

מגן דוד OUT, דגל אש"ף IN

במקביל, צ'לסי, בין התומכות הבודדות בישראל באופן חד-משמעי באנגליה, הורתה להסיר שלט של מועדון האוהדים הישראלי של הקבוצה שניצב באצטדיון הסטמפורד ברידג' החל מ-2015, בגלל סמל מגן דוד. מסתבר, שאותה הנחייה, כך טוענים במועדון האוהדים הישראלי, הגיעה מאנשי ההתאחדות האנגלית. עוד נטען כי בצ'לסי יגבירו את האבטחה והבדיקות כדי למנוע הכנסת דגלי אש"ף לאצטדיון.

היום גם פורסם כי במשחק הפנטזי הרשמי של הפרמיירליג הורו על איסור השימוש במילה ״ישראל״, בטענה שמדובר בדבר פוגעני. אבל, ניחשתם נכון, השימוש במילה פלסטין מותר.

החזירו אותם הביתה, כרזה במשחק פרמיירליג
החזירו אותם הביתה, כרזה במשחק פרמיירליג
דגלי אש
דגלי אש"ף במשחק של ליברפול

בעזות מצח וחוסר מודעות לא פרופורציונלית, הפרמיירליג צייץ בטוויטר כי "אין מקום לגזענות", וניסה להבהיר שהמסר "יהיה ברור". בזמן שהליגה האנגלית הקפידה "לשתוק" לנוכח הטבח המזעזע של אותו יום שבת שחור, מניסיון לצאת פעם אחר פעם "ניטרלית", בשבת האחרונה נוכחנו לדעת את גודל הצביעות.

מקור הצביעות – כסף ערבי

הסיבה לכך ככל הנראה היא התמיכה האדירה של הכסף מהעולם הערבי בליגה הטובה בעולם. אלופת אנגליה, מנצ'סטר סיטי נתמכת על ידי בעלים מאיחוד האמירויות, באברטון הבעלים הוא איש עסקים בריטי-איראני, באסטון וילה הבעלים הוא איש העסקים המולטי מיליונר המצרי נאסף סוויריס, ארסנל מקבלת חסויות מחברת התעופה של איחוד האמירויות, הבעלים של נוטינגהאם פורסט הם משפחת אל-חסאווי, ורוב הבעלות של ניוקאסל שייכת לקרן ההשקעות הציבורית בסעודיה.

נזכיר שוב כי הממשלה הבריטית הביעה תמיכה ללא עוררין בישראל. ראש הממשלה רישי סונאק אף הגיע לביקור הזדהות ותמיכה בישראל בשבוע שעבר. אבל, במגרש הספורטיבי הייתה אכזבה עצומה. כבר בתחילת המלחמה, הפרמיירליג, הליגה הבכירה באנגליה, הנחתה את הקבוצות שלא להגיב על אירועי המלחמה. לאחר מכן, אף דרישה ולחץ ציבורי כבד ההתאחדות האנגלית לכדורגל סירבה להאיר את הקשת של וומבלי במשחקי הנבחרת נגד אוסטרליה ואיטליה בצבעי הדגל.

שרת הספורט והתרבות הבריטית, לוסי פרייזר, יצאה בעצמה נגד ההתאחדות האנגלית ומתחה ביקורת על אי-העמידה של ההתאחדות האנגלית לצד ישראל: "אני מאוכזבת מאוד מהחלטת ההתאחדות שלא להדליק את קשת אצטדיון וומבלי בעקבות פיגועי הטרור הנוראיים של סוף השבוע שעבר בישראל, והבהרתי את דעתי להתאחדות. זה מאכזב במיוחד לאור העמדה הברורה של ההתאחדות בנוגע לפיגועים אחרים בעבר הלא רחוק. מילים ומעשים חשובים. הממשלה אומרת בצורה ברורה: אנחנו עומדים לצד ישראל".

השתיקה הרועמת של הכוכבים הגדולים

והנה, באותו היום ההתאחדות האנגלית שיחררה שוב הודעה די אנמית וסימטרית עם תמיכה בפלסטינים ובישראלים החפים מפשע: "מחשבותינו איתם, ועם משפחותיהם וחבריהם באנגליה ובאוסטרליה ועם כל הקהילות המושפעות מהקונפליקט המתמשך הזה. אנו עומדים עבור האנושות והסוף למוות, לאלימות, לפחד ולסבל". גם בליגה האנגלית פרסמו ציוץ בטוויטר עם מסרים די זהים. הכוכב הישראלי מנור סולומון, שמשחק בטוטנהאם, ביקר פעם אחר פעם ואמר כי "השתיקה של הפרמיירליג רועמת", בהתייחסות לטבח הנוראי.

בליגה האנגלית, בכלל, רק שתי קבוצות הביעו תמיכה אמיתית בישראל. הראשונה היא צ'לסי, שבה שיחקו טל בן חיים ויוסי בניון בעבר ואימן אברהם גרנט. הבעלים של הקבוצה רומן אברמוביץ' מחזיק באזרחות ישראלית. בהודעת המועדון נכתב: "צ'לסי עצובה מאוד על אובדן החיים העצום בעקבות התקפות סוף השבוע שעבר על ישראל. אנו עומדים לצד הקהילה היהודית בלונדון וברחבי העולם מול גל הגואה של האנטישמיות, שפועלים נגדה זה מכבר. נצטרף עם חברינו למועדוני הפרמייר ליג לזכור את כל ההרוגים החפים מפשע בישראל ובעזה בימים האחרונים".

גם המועדון קריסטל פאלאס, בו שיחק בעבר איציק זוהר ושניים מתוך ארבעה בעליו הם יהודים, הוציא הודעה רשמית עם תמיכה בישראל: "יותר מאלף ישראלים ועוד תיירים מכל רחבי העולם בהם בריטים, נרצחו או נחטפו על ידי מחבלי חמאס ביום שבת. כמועדון, אנחנו נשמיע את קולינו ונגנה יחד את המוות של כל האנשים החפים מפשע".

בשבת האחרונה, שבועיים לאחר הטבח הנוראי, ראינו בפרמיירליג את הצביעות במיטבה. לא שקט ניטרלי, סתימת פיות לצד אחד והוספת חטא על פשע עם התייפייפות של "אין מקום לגזענות". הליגה האנגלית בעטה את ישראל מעצמה, ועלינו כצופים להשיב בחזרה ולבעוט את הפרמיירליג החוצה מחיינו.

הפופולריים