ישראל עדכנה את ארצות הברית כי לא תתרום כסף להפעלת "מועצת השלום" של הנשיא דונלד טראמפ - כך פורסם הבוקר (ראשון) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן חדשות ברשת ב'.
חבר הקבינט המדיני ביטחוני השר זאב אלקין התייחס הבוקר לנושא בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקרהזה" - ואישר את הדברים. "לא ניתן כסף למועצת השלום, אין סיבה. אנחנו הותקפנו ואין סיבה שנממן את השיקום בעזה", אמר.
המדינות שהצטרפו למועצה התבקשו לתרום להוצאות ההפעלה שלה, ומדינות כמו קטר ואיחוד האמירויות כבר הודיעו שיתרמו מעל למיליארד דולרים כל אחת. הנשיא טראמפ הכריז אמש כי חברי המועצה גייסו בסך הכל כחמישה מיליארד דולרים.
לדברי גורם בממשלה, ההחלטה סייעה גם בהיבט הפוליטי הפנימי מול השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ'. השניים הביעו הסתייגות מחברות במועצה לצד טורקיה וקטר, ובינתיים שמרו על שתיקה בעניין מאז הודעת נתניהו על הצטרפותו.
השבוע פורסם בכאן חדשות כי קטר שקלה לשלם את הסכום הגבוה ביותר לשיקום עזה מבין כל המדינות החברות במטרה להגביר את השפעתה. כל מדינה החברה במועצה אמורה לשלם כמיליארד דולרים, שמיועדים לפרויקט כולו - משיקום הרצועה ועד מימון כוח השלום.
