ישראל מקיימת דיונים באפשרות לספק הגנה לאינטרסים של ארצות הברית באזור המפרץ - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות.
גורם ישראלי אמר: "יכול להיות שנסייע למאמץ ההגנה של האמריקנים בדיוק כמו שהם מסייעים למאמץ ההגנה שלנו".
ישראל מקיימת דיונים על אפשרות לספק הגנה לאינטרסים אמריקניים באזור המפרץ. לפי גורם ישראלי, "יכול להיות שנסייע למאמץ ההגנה של ארה"ב בדיוק כמו שהיא מסייעת למאמץ ההגנה שלנו" | @gilicohen10 עם הפרטים#מהדורתכאןחדשות עם @talberman @TaliMoreno_ pic.twitter.com/Nx9y3ptDlE
— כאן חדשות (@kann_news) March 3, 2026
הקואליציה המשותפת למדינות באזור שוקלת לפעול כדי לספק הגנה למדינות המפרץ המותקפות בהיקפים גדולים מאוד על ידי איראן.
הערב תקפה איראן שטח הסמוך לקונסוליה האמריקנית באיחוד האמירויות. זאת, אחרי שהלילה פגעו שני כטב"מים ששיגרו האיראנים בשגרירות ארצות הברית בריאד, בירת סעודיה, וגרמו לשריפה ולנזק.
הבוקר, לאחר הפגיעה בשגרירות, משרד החוץ האמריקני הורה לעובדי ממשלה שאינם עובדי חירום בבחריין, עיראק ובאיחוד האמירויות לעזוב עם בני משפחתם, הוראה זו מצטרפת להוראה דומה שניתנה לעובדים קודם בסעודיה, ירדן וישראל. במקביל, השגרירות האמריקנית בכווית הודיעה כי תיסגר עד להודעה חדשה.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגיב על הפגיעה והזהיר את איראן: "בקרוב תגלו מה המחיר על הפגיעה בשגרירות ארצות הברית בריאד ועל מות אנשי שירות אמריקנים".
עוד פורסם הערב במהדורה כי במטס הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" המריאו שני מטוסי חיל האוויר האיראני, אך הם זוהו במערכות ככאלה שהמריאו לכיוון מזרח ונמלטו ממטוסי צה"ל.
לפי גורם ביטחוני, חיל האוויר האיראני "לא הגיע להגן על המולדת שלו. לא היה אך מפגש אוויר או מטוס שהגיע לסכל מטוסים שהגיעו לתקוף באיראן". הגורם הוסיף כי לא בוצעו גם שיגורי טילי-קרקע אוויר לעבר מטוסי חיל האוויר הישראלי.
