בנק ישראל מתח היום (רביעי) ביקורת על התנהלות הממשלה בנוגע לחלוקת כספים קואליציוניים - במקביל להגדלת תקציב הביטחון בעקבות המלחמה.
בהודעה שפרסם הבנק נכתב "חשוב להימנע בשלב זה מתקצוב תוכניות והחלטות חדשות שאינן נדרשות למאמץ המלחמתי, ובפרט כאלו שאינן תורמות לצמיחה ארוכת הטווח. בכלל זה רצוי, בין היתר, להפחית חלק מהתקציבים הקואליציוניים והתוספות התקציביות שאושרו השנה ולהימנע מריווח מדרגות המס והרחבת הפטור ממע"מ על יבוא אישי".
עוד נכתב בהודעת בנק ישראל: "ניתן יהיה לשוב ולבחון יוזמות תקציביות חדשות במסגרת הדיון על תקציב 2027, לאחר שתתבהר התמונה המאקרו-כלכלית והגאופוליטית. יש להבטיח שהצעדים שינקטו מעתה יתמכו ביציבות הפיסקלית ובחוסנה של הכלכלה הישראלית גם בהמשך הדרך".
הלילה אושר קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה, במסגרתו יועברו מיליונים רבים מתקציבי החינוך, התחבורה, הרווחה ועוד - למען הגדלה מאסיבית בתקציב הביטחון. בישיבה אושרה העברה של 32 מיליארד שקלים למערכת הביטחון ועוד מיליארדים לכספים הקואליציוניים - על חשבון שירותים שכל הציבור צורך.
