הממשלה תאשר היום (שלישי) "החלטת סיוע" לנוטלי משכנתאות במימון של כשני מיליארד שקלים. כך פורסם הבוקר בכאן חדשות. על פי הפרסום, ההחלטה התקבלה בעקבות הריבית הגבוהה בשנים האחרונות.
בייעוץ המשפטי לממשלה הגיבו לפרסום וטענו כי לא יתנו לקדם הצעת חוק שמהווה חלוקת תקציבים עצומים ללא בסיס מקצועי, באופן שרירותי לאחר תהליך מינימאלי ותוך פגיעה בשוויון, תוך מתן הטבה בלתי מוסברת וחשודה לקבוצת אוכלוסייה מסוימת.
גם במשרד האוצר התנגדו: "רק אתמול אושרה בכנסת בקריאה שלישית הצעת חוק התקציב לשנת ,2026 שלא כוללת מקור למימון הצעת החוק. להבנתנו ההצעה מעלה קשיים משפטיים רבים, שטרם לובנו, כפי שמפורט בחוות דעתו של היועץ המשפטי למשרד האוצר, המצורפת להחלטת הממשלה".
אתמול הותיר בנק ישראל על כנו את שיעור הריבית במשק - 4%. הוועדה המוניטארית של הבנק החליטה שלא להוריד את הריבית בשל חוסר הוודאות על רקע הלחימה באיראן ובלבנון, והחשש לעלייה בשיעור האינפלציה בעקבות התייקרות הדלק.
מוקדם יותר אתמול, פרסם הכלכלן הראשי במשרד האוצר, ד"ר שמואל אברמזון, את תחזית הצמיחה של כלכלת ישראל בעקבות התארכות הלחימה באיראן ולפיה התחזית נחתכת בחדות.
לפי התחזית, בתרחיש שבו הלחימה באיראן תימשך עד אמצע אפריל והלחימה בלבנון עד סוף אפריל, מעריכים באוצר שהכלכלה תצמח ב-3.8% - אחוז פחות מהתחזית הקודמת שעודכנה גם היא כלפי מטה על רקע הלחימה באיראן.
