נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע הלילה (רביעי) כי הוא הסכים להפסקת אש בת שבועיים. ברשומה שכתב ברשת החברתית "טרות'" (Truth) שבבעלותו הודיע טראמפ כי לאחר שיחות פקיסטן, ובעקבות ההסכמה של המשטר באיראן לפתוח מיד, לחלוטין ובבטחה את מצר הורמוז - הוא הסכים "להשעות את ההפצצות והתקיפות באיראן לתקופה של שבועיים".
טראמפ עדכן את ראש הממשלה בנימין נתניהו זמן קצר לפני ההכרזה על הפסקת האש, כך דיווח ה"ניו יורק טיימס". גורם בבית הלבן הבהיר כי ישראל היא חלק מהפסקת האש שסוכמה עם איראן, וכי לא תתקוף בה כל עוד היא תימשך ומתנהל משא ומתן, כך דווח ברשת CNN.
"זאת תהיה הפסקת אש דו-צדדית", הדגיש טראמפ. "הסיבה לכך שאנחנו עושים את זה היא שכבר מיצינו את כל האמצעים הצבאיים, ואנחנו מתקדמים לכיוון הסכם שלום בר קיימא עם איראן ושלום בכל המזרח התיכון". כזכור, האולטימטום שהציב נשיא ארצות הברית טראמפ לאיראן עמד לפוג הלילה ב-03:00.
"קיבלנו הצעה מאיראן ובה 10 נקודות, ואני מאמין כי זהו בסיס שאפשר לעבוד איתו במשא ומתן. יש הסכמות בין ארצות הברית ואיראן כמעט על כל הנקודות, אבל השבועיים הקרובים יאפשרו לסכם אותן סופית ולממשן". בהמשך, כתב טראמפ ברשת החברתית בבעלותו כי "איראן יכולה להתחיל בתהליך השיקום" ואף הוסיף כי "זה עשוי להיות תור הזהב של המזרח התיכון".
הרשת הממלכתית האיראנית הכריזה מצדה זמן קצר לאחר מכן כי "עם קבלת התנאים של איראן לסיום המלחמה, טראמפ הודיע כי הפסקת אש בת שבועיים שתיכנס לתוקף". המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן הודיעה כי איראן "השיגה כמעט את כל מטרות המלחמה והביאה את האויב לייאוש", ובהנחיית המנהיג העליון מוג'תבא ח'אמנאי החליטה להסכים להפסקת אש בת שבועיים, לאחר שארה"ב הסכימה לנהל מו"מ על תוכנית 10 הנקודות שאיראן העבירה לה.
לשכת ראש הממשלה נתניהו פרסמה הבוקר הודעת תמיכה בהחלטתו של נשיא ארצות הברית טראמפ, אך הבהירה: "הפסקת האש בת השבועיים אינה כוללת את לבנון".
"ישראל תומכת בהחלטתו של הנשיא טראמפ להשעות את התקיפות נגד איראן למשך שבועיים, בכפוף לכך שאיראן תפתח באופן מיידי את המיצרים ותפסיק את כל ההתקפות על ארה"ב, ישראל ומדינות האזור", לשון ההודעה.
באיראן מדגישים: סיום המלחמה - רק אם ארצות הברית תקבל את 10 הנקודות
המשא ומתן לסיום המלחמה צפוי להתקיים ביום שישי הקרוב באיסלאמאבאד בירת פקיסטן "בחוסר אמון מוחלט בנוגע לצד האמריקני". בהודעה של איראן הודגש כי מדובר בסיום המלחמה, שיגיע רק כאשר ארצות הברית תקבל את 10 הנקודות האיראניות, בהן מתן שליטה מסוימת על מיצר הורמוז, תשלום פיצויים, וסיום הלחימה "בכל החזיתות". ראש ממשלת פקיסטן שהבאז שריף כתב הלילה גם כן כי הפסקת האש תחול בכל החזיתות - "כולל לבנון ומקומות אחרים".
התנאים האיראניים במסגרת 10 הנקודות, עליהם כביכול ארה"ב הסכימה לנהל מו"מ, כפי שנמסרו בהודעת המועצה העליונה לביטחון לאומי כוללים שליטה במעבר במיצר הורמוז בתיאום עם הכוחות המזוינים האיראניים בלבד, באופן המעניק לאיראן "מעמד כלכלי וגיאוגרפי מיוחד" וסיום של המלחמה בכל החזיתות של ציר ההתנגדות (כולל לבנון ועזה)".
עוד דרשו באיראן: נסיגה של הכוחות האמריקניים מכל הבסיסים והנקודות בהם הם מוצבים באזור; תשלום פיצויים לאיראן לפי ההערכות האיראניות לנזק; הסרת כל הסנקציות כולל אלו של מועצת הביטחון, וביטול החלטות מועצות הנגידים של סבא"א; הפשרה של כל הנכסים האיראניים המוקפאים מסביב לעולם. האיראנים דורשים כי כל הסעיפים הללו יקובעו באמצעות החלטה של מועצת הביטחון.
שר החוץ האיראני עראקצ'י פירסם הודעה בשם המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, שם נאמר כי אם תופסקנה התקיפות נגד איראן - גם הכוחות האיראנים ינצרו את האש, ושלמשך פרק זמן של שבועיים יתאפשר שייט במיצר הורמוז, וזה בתיאום עם הכוחות המזויינים של איראן, ובהתחשב במגבלות טכניות.
מוקדם יותר הלילה, מקור איראני אמר לעיתון הלונדוני הפרו-קטרי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי "איראן פונה לכיוון הסכמה על הפסקת אש בת שבועיים תוך דבקות בדרישותיה", והוסיף כי הגורם המתווך העביר ערבויות לגבי אי-חידוש המלחמה, אך המקור הדגיש שאין אמון בצד האמריקני.
מגעים של הרגע האחרון עדיין התקיימו במהלך הלילה במטרה לדחות את תקיפת מתקני האנרגיה באיראן - כך פורסם אמש במהדורת כאן חדשות. בישראל נערכו מראש גם לירי מוגבר מצדה של איראן אחרי פקיעת האולטימטום של הנשיא האמריקני.
אמש פנה ראש ממשלת פקיסטן, המדינה המובילה במאמצי התיווך בין ארצות הברית ואיראן, לנשיא טראמפ בבקשה להאריך את האולטימטום שלו בשבועיים. במקביל, ביקש מהאיראנים לפתוח את מצר הורמוז למשך שבועיים, כמחווה של רצון טוב: "מבקש מכל הצדדים לנצור את האש בכל הזירות למשך שבועיים כדי לאפשר לדיפלומטיה להשיג סיום סופי למלחמה", כתב בציוץ ברשת X.
