על פי מקור דיפלומטי ערבי המעורה בפרטי השיחות בקהיר, המשא ומתן עם חמאס מתקדם בצורה "איטית מאוד ואיטית מדי" - כך פורסם הערב (שלישי) במהדורת כאן חדשות. עוד אמר המקור כי הדבר מטיל ספק ביכולת להגיע להסכמות.
שיחות המשא ומתן בקהיר לפירוק חמאס מנשקו נמשכות כבר כמה ימים, ולפי שעה חמאס ממשיך להתעקש על עמדותיו הנוקשות אל מול ניקולאי מלאדנוב, מנכ"ל מועצת השלום של טראמפ.
ביום שישי האחרון נחשף בכאן חדשות מסמך העקרונות שחמאס הציג בתחילת השיחות, ובו הוא דוחה כל מתווה שמפרק אותו מנשק ללא נסיגה ישראלית מלאה מהרצועה והסרת המצור. עוד דרש ארגון הטרור להשאיר בתפקיד את כוחות המשטרה והביטחון שכפופים לו ברצועת עזה.
עוד פורסם בסוף השבוע במהדורת כאן חדשות, כי בישראל מעריכים שתשובת חמאס לא תהיה מקובלת על מועצת השלום, ולכן החלו להכין תוכניות מבצעיות לאפשרות של לחימה בעזה. גורם ביטחוני אמר: "אנחנו מבינים שחמאס עושה הכול כדי להתחמק. אם הוא לא יתפרק מנשקו בעצמו - צה"ל יחזור ללחימה בעזה בתקופה הקרובה כדי להשלים את המשימה".
עוד בנושא
