שר התרבות והספורט מיקי זוהר הגיב היום (שני) לאחר שנחקר אתמול במשטרה במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות, ואמר: "התבקשתי להגיע כדי למסור את גרסתי, ועניתי לכל השאלות שנשאלתי, שלצערי הרב כולן היו סביב סוגיות פוליטיות טהורות".

"ניצלתי את ההזדמנות כדי להסביר בהרחבה לחוקרים כיצד פועלת הפוליטיקה הישראלית מאז ומעולם, ללא יוצא מן הכלל, וגם אצלנו בליכוד".
עוד הוסיף: "אני יכול לסכם ולומר שנכנסתי לחקירה הזאת כליכודניק גאה, ויצאתי ממנה כליכודניק עוד יותר גאה", והדגיש כי "קשרי חברות עם אנשים שונים לא יכולים להפוך אותי לחשוד"
זוהר נחקר במשך כ-11 שעות ביחידת להב 433 של המשטרה, במסגרת פרשה שבמרכזה עמד סוכן הביטוח עזרא גבאי, החשוד המרכזי בפרשת "יד רוחצת יד". במסגרת החקירה נשאל השר, בין היתר, על קשריו עם גבאי ועל היבטים הנוגעים להתנהלותו, כחלק מבדיקת החשדות בתיק.
עו"ד משה זכות, שמייצג את גבאי, מסר: "בין מרשי מר עזרא גבאי לבין השר מיקי זוהר יש יחסי חברות קרובים. השר מעולם לא סייע למרשי בזכייה במכרז לביטוח או בדבר אחר. מרשי לא נתן דבר שאינו חוקי. כפי שאמרנו מלכתחילה, התיק הזה יוליד עכברון קטן שלא יצדיק העמדה לדין".
הפרשה, שזכתה לכינוי "יד רוחצת יד", עסקה בפעולות שביצע עזרא גבאי כדי להיטיב עם מקורביו ברשויות מקומיות שונות ובמשרדי ממשלה - בתמורה לכך ששכרו את שירותי הביטוח שלו. שמו של השר זוהר עלה כמה פעמים בחקירה כמי שלכאורה נמצא בקשר עם גבאי ופועל למענו.
הפרשה נחשפה לראשונה בחודש נובמבר האחרון, כאשר המשטרה פשטה על משרדי ההסתדרות וביצעה גל מעצרים של בכירים בארגון ושל מעורבים נוספים. החשד המרכזי שעומד בלב הפרשה הוא מערכת "תן וקח" שניהלו בכירים בהסתדרות עם גבאי. נבדק גם חשד למינויים לתפקידים פיקטיביים.
עוד בנושא