ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת ביחד נפתלי בנט הציג הבוקר (רביעי) את תוכניתו "משבטים לעם" לכינון מערכת חינוך אחת במדינת ישראל. לדבריו, במסגרת התוכנית ייעצרו באופן מיידי תקציבי המדינה המממנים את מוסדות החינוך המפלגתיים והעצמאיים. עיקרי התוכנית הוצגו במסגרת דבריו של בנט בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה.
"קמה לנו מתחת לאף, מדינה חרדית עצמאית ואנטי ציונית בתוך ישראל ואנחנו מממנים אותה מכיסנו", אמר בנט. "בממשלה הבאה אנחנו הולכים לתקן שגיאה היסטורית של יצירת מערכות חינוך נפרדות - שיצר מדינות נפרדות. זה נכון גם לגבי בתי ספר בנגב שלא מלמדים בהם עברית, ושמלמדים בהם מורים פלסטינים. זה הכלל: לא ממלכתי - לא על חשבוני".
בהודעת המפלגה נכתב כי במסגרת התוכנית יוקדשו לפחות 60% ממערכת השעות בבתי הספר ללימודי ליבה - עברית, אנגלית, מתמטיקה, תנ"ך, אזרחות וציונות. ביתר השעות, כך נכתב, בתי הספר יוכלו להרחיב את התכנים על פי רצונם גם לתחומים כמו גמרא, מדעים, סייבר, ספרות ויזמות.
בנוסף, כך נכתב, בתי הספר הממלכתיים-חרדיים "יהפכו לאפשרות הטובה ביותר" באמצעות הכשרת מורים, חיזוק מנהלים, בניית תשתיות והכנסת לימודי ליבה תוך כדי שמירה על הזהות החרדית. "התוצאה תהיה שהטפטוף הנוכחי אל זרם החינוך הממלכתי-חרדי יהפוך לשיטפון", נמסר.
"מטרת התוכנית, היא יצירת מערכת חינוך אחת שתשלב את כל חלקי החברה הישראלית תחת סיפור ישראלי אחד. המהלך הזה יהיה המהפכה החברתית הכי גדולה מאז קום המדינה", מסר בנט. "נפרק את המדינה בתוך מדינה ונייצר פה מדינה יהודית אחת, דמוקרטית, משגשגת וחזקה".
