לאחר שראשי המפלגות החרדיות הודיעו שלא יגיעו לישיבת ראשי הקואליציה, ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (שלישי) עם חברי הכנסת משה גפני ואריה דרעי בניסיון לקדם הסכמות סביב החקיקה שבה מעוניינים החרדים, ולגבש מועד מוסכם לבחירות, שנכון לעכשיו מסתמן שיתקיים ב-20 באוקטובר.
למעשה, נתניהו, גפני ודרעי רקמו דיל שלפיו עד לפיזור הכנסת יאושרו בקריאה שנייה ושלישית חוק יסוד לימוד תורה והוראת השעה שתמנע מעצר עריקים. במקביל, החרדים יתמכו בקריאה ראשונה בהצעת החוק לפיצול תפקיד היועצת המשפטית לממשלה, בהצעת חוק התקשורת ובהצעת החוק להקמת ועדת חקירה לאומית.
"קיימנו היום פגישה עם ראש הממשלה נתניהו והעברנו לו בשם גדולי ישראל, דרישה חד-משמעית לקדם באופן מיידי את חוק יסוד לימוד תורה ואת החוק לעצירת מעצרי לומדי התורה, באמצעות כינוס ועדת החוץ והביטחון וועדת הכנסת עוד השבוע", כתבו גפני ודרעי בהודעה משותפת.
"הבהרנו כי אם לא נראה פעולות מעשיות כפי שדרשנו, נתמוך בפיזור הכנסת כבר בשבוע הבא. ראש הממשלה הבהיר בפגישה כי הוא מחויב לאישור החוקים ויפעל לקידומם המהיר", הוסיפו.
יושב ראש מפלגת ישר!, גדי איזנקוט: "נתניהו עורך מכירת חיסול של האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל - חוקי השתמטות ופירוק החברה הישראלית בתמורה לתאריך בחירות 'נוח' יותר, שמנסה לטשטש את המחדל הגדול מהזיכרון של העם. העם לא יסלח לך על החלשת צה״ל בשעת מלחמה כוללת. נתניהו, זה נגמר. אתה לא ראוי למחירים הכבדים שהעם הזה שילם. חוקי ההפקרות לא יעברו, ועדת חקירה ממלכתית תקום והחברה הישראלית תחל בקרוב את תהליך השיקום והתיקון שהיא כל כך זקוקה לו".
ראש האופוזיציה, יאיר לפיד: "נתניהו במכירת חיסול של המדינה. נותן לחרדים את הכסף שלנו ונותן למשתמטים כסף במקום למצות איתם את הדין. הגיע הזמן להחליף את הממשלה הנצלנית והסחטנית הזו בהסכם חדש שבו כולנו ביחד משנים את סדר העדיפויות של המדינה".
יושב ראש כחול לבן, בני גנץ: "בממשלה הציונית הרחבה שנקים אחרי הבחירות, אף אחד לא יחזיק את המדינה כבת ערובה. המפלגות החרדיות לא יסחטו תקציבים בתמורה להישרדות הממשלה, והמפלגות הערביות לא יוכלו למנוע ממנה לקבל החלטות ביטחוניות".
יושב ראש סיעת ישראל ביתנו, חבר הכנסת עודד פורר, מסר בתגובה להודעה של גפני ודרעי: "החיילים שלנו כמו ברווזים במטווח בלבנון עם ידיים קשורות מאחור, וראש הממשלה מתחייב לדרעי וגפני לקדם חוק שיפסיק את מעצרי המשתמטים. אין יותר נמוך ושפל מזה. העובדה שנתניהו מוכן לרדת לשפל המדרגה כדי להרוויח עוד כמה ימים על הכיסא, מוכיחה שהוא איבד אחיזה במציאות ואיבד את הלגיטימיות להנהיג את המדינה. בין אם הבחירות תהיינה ב-20.10 או ב-27.10, הציבור יראה לממשלת ההשתמטות את הדרך הביתה. בקרוב נקים כאן ממשלה שתגייס את כולם. בלי פטורים ובלי הנחות".
